Kip in sinaasappel-honingsaus met groene groenten

Kip in sinaasappel-honingsaus met groene groenten

Net zoals kip zoetzuur een klassieker is bij de afhaalchinees, is deze kip in sinaasappelsaus een populair gerecht in de Verenigde Staten. Geen authentiek Chinese keuken, maar desalniettemin erg lekker met de frisse zoetzure sinaasappelsaus. We voegen extra groene groenten toe en maken er een low carb klassieker van.

Ingrediënten

Ingredientfoto
lente-uitje
Ingredientfoto
broccoli
Ingredientfoto
gember
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
sinaasappel
Ingredientfoto
kipfilet
Ingredientfoto
peultje
Ingredientfoto
sojasaus
Ingredientfoto
honing
Ingredientfoto
chilivlokken

Bereidingswijze

  • Snij de lente-ui in schuine ringetjes, hou het witte en groene deel gescheiden. Snij de broccoli in roosjes. Schil en rasp de gember. Pers de knoflook. Was en rasp de schil van de sinaasappel. Pers het sap van de sinaasappel. Meng de helft van het maïszetmeel met per persoon een halve eetlepel water tot een papje. Dep de kipfilets droog met keukenpapier en snij in blokjes.
  • Breng een pot gezouten water aan de kook en voeg de broccoliroosjes toe. Kook 4 minuten. Voeg dan de peultjes toe en laat nog 2 minuten koken. Giet af.
  • Verhit de helft van de arachideolie in een steelpannetje en voeg de knoflook, gember en het wit van de lente-ui toe. Stoof 2 minuten. Voeg dan het sinaasappelsap, per persoon 2 eetlepels water, de sojasaus, de honing en de chilivlokken (gebruik minder als je niet van pittig houdt) toe. Roer goed om en breng aan de kook. Wanneer het sap kookt, voeg je het maïszetmeelpapje toe en roer tot de saus begint in te dikken. Roer er de sinaasappelzeste door. Hou warm op een laag vuur.
  • Kruid de kippenblokjes met peper en zout en wentel ze dan door de rest van het maïszetmeel. Verhit de rest van de arachideolie in een wok en bak de kippenblokjes rondom aan tot ze mooi goudbruin kleuren. Meng er dan de sinaasappelsaus, de broccoli en peultjes door. Laat kort doorwarmen.
  • Serveer de kip in sinaasappelsaus en werk af met het groen van de lente-ui.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 2 lente-uitjes
  • 1 broccoli
  • 20 g gember
  • 1 teentje knoflook
  • 1 sinaasappel
  • 2 kipfilets
  • 100 g peultjes
  • 2 el sojasaus
  • 1 stick honing
  • 1 kl chilivlokken

Uit jouw keuken

  • 2 el arachide­olie
  • 1 el maïszetmeel
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 489 kcal
  • Koolhydraten 31.22 g
  • Suikers 17.16 g
  • Vetten 17.6 g
  • Verzadigde vetten 2.82 g
  • Eiwitten 46.77 g
  • Vezels 12.42 g

Allergenen Gluten, Soja, Pinda, Lactose. Kan sporen bevatten van andere allergenen.