Kip in romige knoflooksaus met spinazie en orzo

Kip in romige knoflooksaus met spinazie en orzo

Kip, knoflook en spinazie zijn een match made in heaven! We maken er een heerlijk snel stoofpotje van met kipppenreepjes, een romige knoflooksaus, spinazie en tomatenblokjes om het geheel af te werken. Heerlijk bij de orzo. Dat zal smaken!

Ingrediënten

Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
ui
Ingredientfoto
kipfilet
Ingredientfoto
orzo
Ingredientfoto
lichte room
Ingredientfoto
tomaat
Ingredientfoto
spinazie

Bereidingswijze

  • Pers de knoflook. Snij de ui fijn. Snij de kip in reepjes.
  • Verhit de helft van de olijfolie in een grote pan en voeg de kippenreepjes toe. Roerbak 3-4 minuten en kruid met peper en zout. Schep de kippenreepjes uit de pan en dek af met aluminiumfolie.
  • Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de orzo beetgaar in 8 minuten. Giet af en spoel met warm water.
  • Verhit de rest van de olijfolie in de pan en voeg de fijngesneden ui en knoflook toe. Stoof 3-4 minuten op matig vuur. Schenk er dan de witte wijn bij en laat voor de helft inkoken. Voeg de room toe en laat opnieuw inkoken. Snij ondertussen de tomaat partjes, verwijder de zaadjes en snij in fijne blokjes.
  • Roer de spinazie door de saus en laat slinken. Voeg de kippenblokjes opnieuw toe en laat kort doorwarmen. Kruid met peper en zout.
  • Serveer de orzo met de kip in romige knoflooksaus en werk af met de tomatenblokjes.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 2 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • 2 kipfilets
  • 125 g orzo
  • 1 brikje lichte room
  • 1 tomaat
  • 200 g spinazie

Uit jouw keuken

  • 2 el olijfolie
  • 100 ml witte wijn
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 737 kcal
  • Koolhydraten 53.2 g
  • Suikers 11.57 g
  • Vetten 31.35 g
  • Verzadigde vetten 10.8 g
  • Eiwitten 48.92 g
  • Vezels 6.68 g

Allergenen Gluten, Lactose, Soja, Sulfiet. Kan sporen bevatten van andere allergenen.