Kip Hawaï met rijst

Kip Hawaï met rijst

Kip en ananas, dat is een 'match made in heaven', of toch z'n minst in het paradijs. Want met dit heerlijke gerechtje doen we je wegdromen naar een Hawaiiaans strand. Tropical vibes op je bord, genieten maar!

Ingrediënten

Ingredientfoto
jasmijnrijst
Ingredientfoto
kippen­bouillonblokje
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
gember
Ingredientfoto
ui
Ingredientfoto
rode paprika
Ingredientfoto
lente-uitje
Ingredientfoto
ananas
Ingredientfoto
kipfilet
Ingredientfoto
tomaten­puree
Ingredientfoto
curry­poeder

Bereidingswijze

  • Kook de rijst: breng per persoon 150 milliliter licht gezouten water aan de kook en voeg de rijst toe. Zet een deksel op de pot en draai het vuur laag. Laat 10-13 minuten zachtjes koken tot alle water opgenomen is en de rijst gaar is. Roer de rijst los met een vork.
  • Breng per persoon 100 milliliter water aan de kook en los er de aangegeven hoeveelheid kippenbouillon in op. Pers de knoflook. Schil en rasp de gember. Snij de ui in halve ringen. Snij de rode paprika in blokjes. Snij de lente-ui in ringetjes. Giet de ananas af.
  • Dep de kip droog met keukenpapier en snij in blokjes, kruid met peper en zout en wentel de blokjes door het maïszetmeel.
  • Verhit de helft van de arachideolie in een grote antikleefpan of wok en bak de kippenblokjes mooi goudbruin in 5 minuten. Schep ze uit de pan en hou warm onder aluminiumfolie.
  • Verhit de rest van de arachideolie in de pan en voeg de uiringen, gember en knoflook toe. Stoof glazig in 2 minuten en voeg dan de paprikablokjes, de aangegeven hoeveelheid tomatenpuree en het currypoeder toe. Roerbak voor 5 minuten en schenk er dan de kippenbouillon bij. Breng aan de kook en laat 5 minuten pruttelen.
  • Voeg nu de kippenblokjes en ananas toe en laat nog 5 minuten verdergaren. Kruid bij met peper en zout.
  • Serveer de rijst met de kip Hawaï en werk af met de lente-uitjes.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 150 g jasmijnrijst
  • ½ kippen­bouillonblokje
  • 1 teentje knoflook
  • 20 g gember
  • 1 ui
  • 1 rode paprika
  • 2 lente-uitjes
  • 1 blik ananas
  • 2 kipfilets
  • ½ blikje tomaten­puree
  • 2 kl curry­poeder

Uit jouw keuken

  • 2 el arachide­olie
  • 2 el maïszetmeel
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 784 kcal
  • Koolhydraten 107.02 g
  • Suikers 26.29 g
  • Vetten 17.82 g
  • Verzadigde vetten 2.94 g
  • Eiwitten 43.72 g
  • Vezels 7.97 g

Allergenen Gluten, Soja, Selderij, Mosterd, Pinda, Lactose. Kan sporen bevatten van andere allergenen.