Kip fajitas van de bakplaat met zoete aardappel

Kip fajitas van de bakplaat met zoete aardappel

Dit is werkelijk één van onze gemakkelijkste recepten! Alles in repen snijden, mengen met een gekruide olie en hop, in de oven! Daarbij maak je dan nog een snel sausje en een garnituurtje en alles is klaar. Zo gemakkelijk en toch zo smaakvol, deze kip fajitas met zoete aardappel. Laat het smaken!

Ingrediënten

Ingredientfoto
rode ui
Ingredientfoto
zoete aardappel
Ingredientfoto
gele paprika
Ingredientfoto
rode paprika
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
kipfilet
Ingredientfoto
Mexicaanse kruidenmix
Ingredientfoto
zure room
Ingredientfoto
komijn
Ingredientfoto
lente-uitje

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Snij de rode ui in ringen. Was en snij de zoete aardappel in frietjes. Snij de paprika's in reepjes. Pers de knoflook. Snij de kipfilets in lange repen. Meng de olijfolie met de Mexicaanse kruidenmix, de knoflook en de cayennepeper (gebruik minder als je niet van pittig houdt). Bedek een bakplaat met bakpapier en leg hier de uiringen, zoete aardappelfrietjes, paprika en kippenreepjes op. Schenk er de gekruide olie over. Meng alles goed (tip: gebruik je handen om alles goed te mengen). Zet 20 minuten in de voorverwarmde oven. Schep halverwege om.
  • Meng de zure room met de komijn. Snij de lente-ui in ringen.
  • Haal de groenten en kip uit de oven en verdeel over borden. Schep er de zure room bij, strooi er de lente-uitjes over en serveer.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 rode ui
  • 2 zoete aardappelen
  • 1 gele paprika
  • 1 rode paprika
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 kipfilets
  • 2 kl Mexicaanse kruidenmix
  • 1 potje zure room
  • 1 kl komijn
  • 1 lente-uitje

Uit jouw keuken

  • 3 el olijfolie
  • ¼ kl cayenne­peper

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 703 kcal
  • Koolhydraten 31.62 g
  • Suikers 16.87 g
  • Vetten 43.88 g
  • Verzadigde vetten 16.35 g
  • Eiwitten 41.31 g
  • Vezels 9.05 g

Allergenen Lactose, Gluten, Soja. Kan sporen bevatten van andere allergenen.