Kip en zoete aardappel uit de oven

Kip en zoete aardappel uit de oven

Wat groentjes snijden, kip erbij en oven in, zo gemakkelijk kan het zijn! Een heerlijk bordje comfort food op een dag dat je niet veel tijd hebt om te koken. Met blokjes zoete aardappel, courgette, tomaat en kipfilet. 10 minuutjes werk, en terwijl dit lekkere gerecht in de oven staat, heb jij tijd om iets anders (of lekker niets) te doen.

Ingrediënten

Ingredientfoto
zoete aardappel
Ingredientfoto
courgette
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
tomaten­blokjes
Ingredientfoto
paprika­poeder
Ingredientfoto
kipfilet
Ingredientfoto
sesamzaad
Ingredientfoto
koriander

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de zoete aardappelen en snij in gelijke blokjes van 1 centimeter. Snij de courgette in plakjes van 1 centimeter. Pers de knoflook.
  • Doe de blokjes zoete aardappel, de plakjes courgette, de olijfolie, de knoflook, de tomatenblokjes, een snufje peper, zout en het paprikapoeder in een ovenschaal en meng goed door elkaar. Leg de kipfilets erop. Kruid met peper en zout en strooi de sesamzaadjes erover.
  • Zet 25 minuten in de oven, totdat de kip en de zoete aardappel gaar is. Pluk ondertussen de blaadjes koriander.
  • Verdeel de ovenschotel over 2 borden en werk af met de blaadjes koriander.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 400 g zoete aardappelen
  • 1 courgette
  • 1 teentje knoflook
  • 1 blik tomaten­blokjes
  • 1 kl paprika­poeder
  • 2 kipfilets
  • 1 el sesamzaad
  • 10 g koriander

Uit jouw keuken

  • 2 el olijfolie
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 577 kcal
  • Koolhydraten 49.08 g
  • Suikers 14.69 g
  • Vetten 21.21 g
  • Verzadigde vetten 3.14 g
  • Eiwitten 43.58 g
  • Vezels 9.37 g

Allergenen Ei, Gluten, Sesam. Kan sporen bevatten van andere allergenen.