Kip en zoete aardappel uit de oven
Wat groentjes snijden, kip erbij en oven in, zo gemakkelijk kan het zijn! Een heerlijk bordje comfort food op een dag dat je niet veel tijd hebt om te koken. Met blokjes zoete aardappel, courgette, tomaat en kipfilet. 10 minuutjes werk, en terwijl dit lekkere gerecht in de oven staat, heb jij tijd om iets anders (of lekker niets) te doen.
Ingrediënten
zoete aardappel
courgette
knoflook
tomatenblokjes
paprikapoeder
kipfilet
sesamzaad
koriander
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de zoete aardappelen en snij in gelijke blokjes van 1 centimeter. Snij de courgette in plakjes van 1 centimeter. Pers de knoflook.
- Doe de blokjes zoete aardappel, de plakjes courgette, de olijfolie, de knoflook, de tomatenblokjes, een snufje peper, zout en het paprikapoeder in een ovenschaal en meng goed door elkaar. Leg de kipfilets erop. Kruid met peper en zout en strooi de sesamzaadjes erover.
- Zet 25 minuten in de oven, totdat de kip en de zoete aardappel gaar is. Pluk ondertussen de blaadjes koriander.
- Verdeel de ovenschotel over 2 borden en werk af met de blaadjes koriander.
Ingrediënten voor 2 personen
- 400 g zoete aardappelen
- 1 courgette
- 1 teentje knoflook
- 1 blik tomatenblokjes
- 1 kl paprikapoeder
- 2 kipfilets
- 1 el sesamzaad
- 10 g koriander
Uit jouw keuken
- 2 el olijfolie
- peper en zout
Voedingswaarden per portie
- Calorieën 577 kcal
- Koolhydraten 49.08 g
- Suikers 14.69 g
- Vetten 21.21 g
- Verzadigde vetten 3.14 g
- Eiwitten 43.58 g
- Vezels 9.37 g
Allergenen Sesam, Gluten, Soja. Kan sporen bevatten van andere allergenen.