Kip en paprika in pindacurrysaus

Kip en paprika in pindacurrysaus

Dit gerecht kan je een beetje vergelijken met kip in pindasaus, maar dan subtieler en verwerkt in een heerlijk éénpansgerecht. Zalig comfort food dat ook nog eens koolhydraatarm is. Genieten toch?

Ingrediënten

Ingredientfoto
ui
Ingredientfoto
gember
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
gele paprika
Ingredientfoto
rode paprika
Ingredientfoto
kipfilet
Ingredientfoto
curry­poeder
Ingredientfoto
pindakaas
Ingredientfoto
kokosmelk
Ingredientfoto
pinda
Ingredientfoto
koriander
Ingredientfoto
limoen

Bereidingswijze

  • Snij de ui in halve ringen. Schil en rasp de gember. Pers de knoflook. Snij de gele en rode paprika in reepjes. Dep de kipfilets droog met keukenpapier en snij in reepjes.
  • Verhit de arachideolie in een stoofpot en voeg de ui, knoflook, gember en de paprikareepjes toe. Stoof 2 minuten en voeg dan de kippenreepjes en het currypoeder toe. Bak de kippenreepjes 4 minuten. Voeg de pindakaas toe. Roer goed om, zodat de pindakaas rondom de kippenreepjes en groenten kleeft. Voeg dan de kokosmelk toe. Roer goed om en breng aan de kook. Laat 10 minuten zachtjes pruttelen.
  • Hak de pinda's grof. Pluk de blaadjes koriander.
  • Kruid het stoofpotje bij met peper, zout en limoensap naar smaak. Schep in diepe borden en werk af met de grofgehakte pinda's en koriander.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 ui
  • 20 g gember
  • 1 teentje knoflook
  • 1 gele paprika
  • 1 rode paprika
  • 2 kipfilets
  • 2 kl curry­poeder
  • 2 cups pindakaas
  • 400 ml kokosmelk
  • 30 g pinda's
  • 10 g koriander
  • ½ limoen

Uit jouw keuken

  • 1½ el arachide­olie
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 1010 kcal
  • Koolhydraten 34.67 g
  • Suikers 19.78 g
  • Vetten 72.63 g
  • Verzadigde vetten 41.9 g
  • Eiwitten 50.75 g
  • Vezels 12.41 g

Allergenen Mosterd, Pinda, Gluten, Noten. Kan sporen bevatten van andere allergenen.