Kip curry met bloemkoolrijst

Kip curry met bloemkoolrijst

Een echte klassieker uit de Chinese keuken, met een gezonde twist! We vervangen rijst door originele bloemkoolrijst. Heel gemakkelijk om te maken en zo heb je weer een extra portie binnen! Koolhydraatarm en minstens even lekker als het origineel!

Ingrediënten

Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
lente-uitje
Ingredientfoto
tomaat
Ingredientfoto
kipfilet
Ingredientfoto
curry­poeder
Ingredientfoto
kippen­bouillonblokje
Ingredientfoto
bloemkool
Ingredientfoto
magere yoghurt

Bereidingswijze

  • Pers de knoflook. Snij de lente-uitjes in fijne ringetjes. Snij de tomaten in kleine blokjes. Snij de kipfilets in reepjes. Bestrooi ze met het maïszetmeel en kruid met peper en zout.
  • Verhit 1/3de van de arachideolie in een grote antikleefpan en roerbak de kippenreepjes gedurende 2 minuten goudbruin. Schep uit de pan en hou even opzij.
  • Verhit in dezelfde pan 1/3de van de arachideolie en bak het currypoeder en knoflook kort aan. Doe er de kip, de bouillon en 75 milliliter warm water per persoon bij. Zet het vuur wat lager en laat 7 minuten afgedekt sudderen. Roer af en toe om.
  • Hak de bloemkool heel fijn. Je kan dit ook in een keukenrobot of blender doen. Verhit de rest van de arachideolie in een grote pan en voeg de bloemkool en per persoon 2 eetlepels water toe. Bak al roerend aan voor 3-4 minuten. Kruid met peper en zout.
  • Haal de pan met de kip van het vuur en roer er de yoghurt door.
  • Verdeel de bloemkoolrijst over de borden en schep er de kip met curry over. Werk af met tomatenblokjes en de lente-uitjes.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 teentje knoflook
  • 2 lente-uitjes
  • 2 tomaten
  • 2 kipfilets
  • 2 kl curry­poeder
  • ½ kippen­bouillonblokje
  • 300 g bloemkool
  • 1 potje magere yoghurt

Uit jouw keuken

  • 3 el arachide­olie
  • 1 el maïszetmeel
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 483 kcal
  • Koolhydraten 21.47 g
  • Suikers 9.14 g
  • Vetten 24.72 g
  • Verzadigde vetten 3.98 g
  • Eiwitten 41.71 g
  • Vezels 5.64 g

Allergenen Mosterd, Selderij, Lactose, Pinda, Gluten. Kan sporen bevatten van andere allergenen.