Kip cordon bleu met gebakken witloof, aardappelen en appeltjes

Kip cordon bleu met gebakken witloof, aardappelen en appeltjes

Maak jong en oud blij met deze lekkere cordon bleus van kip, gevuld met ham en kaas en een krokant korstje errond. Daarbij komt een origineel warm slaatje van gebakken witloof, appeltjes en aardappelen. Een heerlijk feestje op het bord!

Ingrediënten

Ingredientfoto
vastkokende aardappel
Ingredientfoto
cordon bleu (kip)
Ingredientfoto
witloof
Ingredientfoto
appel
Ingredientfoto
tijm
Ingredientfoto
rucola

Bereidingswijze

  • Schil de aardappelen en snij ze in gelijke stukjes. Kook gaar in 20 minuten in gezouten water. Giet af.
  • Verhit de olijfolie in een grote antikleefpan. Bak de kip cordon bleus mooi goudbruin en gaar. Schep uit de pan en bewaar onder aluminiumfolie.
  • Snij het witloof in reepjes. Schil de appel en snij in partjes. Rits de blaadjes van de takjes tijm.
  • Veeg de pan schoon met keukenpapier, zet terug op het vuur en smelt de boter. Voeg het witloof, de tijm en de appeltjes toe en bak ze aan voor 5 minuten. Voeg dan de aardappelen toe. Laat nog kort meebakken. Kruid met peper en zout.
  • Serveer de gebakken aardappelen, appeltjes en het witloof met de kip cordon bleus en wat rucola erbij.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 400 g vastkokende aardappelen
  • 2 cordon bleus (kip)
  • 3 stronkjes witloof
  • 1 appel
  • 2 takjes tijm
  • 25 g rucola

Uit jouw keuken

  • 1 el olijfolie
  • 2 el boter
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 714 kcal
  • Koolhydraten 63.65 g
  • Suikers 12.35 g
  • Vetten 32.55 g
  • Verzadigde vetten 11.23 g
  • Eiwitten 37.96 g
  • Vezels 10.98 g

Allergenen Gluten, Lactose, Mosterd, Selderij, Soja. Kan sporen bevatten van andere allergenen.