Kip caprese met penne

Kip caprese met penne

Een heerlijk origineel en toch ook lekker licht gerechtje, deze kip caprese met penne. We vullen de kipfilets met een heerlijke mengeling van zongedroogde tomaatjes, mozzarella en basilicum en garen die dan in de oven. Daarbij lekker vullende volkoren pasta met kerstomaatjes, genieten!

Ingrediënten

Ingredientfoto
basilicum
Ingredientfoto
mozzarella
Ingredientfoto
kipfilet
Ingredientfoto
zongedroogde tomaat
Ingredientfoto
volkoren penne
Ingredientfoto
kers­tomaat
Ingredientfoto
balsamico

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 190 °C. Pluk de blaadjes basilicum. Snij de mozarella overlangs in twee en dan in reepjes.
  • Bedek een bakplaat met bakpapier. Maak in elke kipfilet dwars 5 inkepingen (tot ongeveer de helft van de kipfilet). Leg de kipfilets op het bakpapier en kruid ze met peper en zout. Doe in elke inkeping een zongedroogd tomaatje, een reepje mozzarella en een blaadje basilicum. Zet de kip 20 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de penne beetgaar in 7-8 minuten. Giet de pasta af.
  • Halveer de kerstomaatjes. Snij de rest van de basilicum in reepjes en de rest van de mozzarella in blokjes. Meng de rest van de basilicum, mozzarella, kerstomaatjes, de extra vierge olijfolie en de balsamico door de pasta. Kruid met peper en zout.
  • Schik de pasta eerst op de borden en leg daarop de kipfilet en serveer meteen.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 10 g basilicum
  • 125 g mozzarella
  • 2 kipfilets
  • 60 g zongedroogde tomaten
  • 150 g volkoren penne
  • 125 g kers­tomaten
  • 1 kl balsamico

Uit jouw keuken

  • 1 el olijfolie extra vierge
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 638 kcal
  • Koolhydraten 56.2 g
  • Suikers 3.39 g
  • Vetten 21.1 g
  • Verzadigde vetten 7.63 g
  • Eiwitten 51.32 g
  • Vezels 8.71 g

Allergenen Lactose, Ei, Gluten, Soja, Sulfiet, Vis. Kan sporen bevatten van andere allergenen.