Kip cacciatore met tortiglioni

Deze kip cacciatore is een heerlijke fusie van een typisch Italiaans jagersstoofpotje met kip en pasta. Een heerlijk bord comfort food. Blokjes kip en spek met daarbij een heerlijke tomatensaus met olijven, champignons, pittige chilipeper en tijm... Dat gaat smaken!
Ingrediënten

champignon

sjalot

knoflook

zwarte olijf

kipfilet

tortiglioni

gerookte spekblokje

gedroogde tijm

tomatenpassata

Grana Padano
Bereidingswijze
- Snij de champignons in kwartjes. Snij de sjalot fijn. Pers de knoflook. Halveer de olijven.
- Snij de kipfilets in blokjes en kruid met peper en zout. Verhit de olijfolie in een antikleefpan en bak de kippenblokjes goudbruin.
- Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de tortiglioni beetgaar in 10 minuten. Giet de pasta af.
- Voeg de spekblokjes bij de kip en bak krokant. Voeg er de sjalot, knoflook, champignons, tijm en cayennepeper aan toe. (Als je niet van pikant houdt, voeg dan wat minder toe). Stoof gedurende 5 minuten, voeg dan de olijven en de tomatenpassata toe. Breng de saus lichtjes aan de kook en laat afgedekt 10 minuten pruttelen. Breng op smaak met peper en zout.
- Doe de tortiglioni bij de saus en schep goed om. Bestrooi met Grana Padano en serveer.
Ingrediënten voor 2 personen
- 125 g champignons
- 1 sjalot
- 1 teentje knoflook
- 40 g zwarte olijven
- 250 g kipfilet
- 200 g tortiglioni
- 50 g gerookte spekblokjes
- 1 kl gedroogde tijm
- 250 ml tomatenpassata
- 30 g Grana Padano
Uit jouw keuken
- 1 el olijfolie
- ½ kl cayennepeper
- peper en zout
Voedingswaarden per portie
- Calorieën 794 kcal
- Koolhydraten 75.12 g
- Suikers 5.6 g
- Vetten 26.55 g
- Verzadigde vetten 13.11 g
- Eiwitten 54.24 g
- Vezels 8.3 g
Allergenen Gluten, Lactose, Soja. Kan sporen bevatten van andere allergenen.