Kip 'bruschetta' met courgettespaghetti

Kip 'bruschetta' met courgettespaghetti

Hou je van bruschetta? Italiaanse lookbroodjes met een heerlijke tomatenmix op? Wel, dan ga je werkelijk genieten van dit zalige gerecht met kip met mozzarella en tomatentopping. Daarbij komt courgettespaghetti om er een volwaardige en toch koolhydraatarme maaltijd van te maken. Smakelijk!

Ingrediënten

Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
Italiaanse kruiden
Ingredientfoto
kipfilet
Ingredientfoto
courgette
Ingredientfoto
sjalot
Ingredientfoto
kers­tomaat
Ingredientfoto
mozzarella
Ingredientfoto
basilicum

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Pers de knoflook. Doe de helft van de olijfolie, de helft van de balsamico, de knoflook, Italiaanse kruiden en peper en zout in een kommetje en meng. Bestrijk de kipfilets met deze mengeling en leg in een ovenschaal. Zet 20 minuten in de voorverwarmde oven. Draai de kipfilets halverwege om.
  • Maak met een spiraalsnijder lange slierten van de courgette. Heb je die niet in huis? Trek dan met een dunschiller lange linten van de courgette en snij ze in reepjes. Doe de slierten in een ovenschaal, besprenkel met de rest van de olijfolie en kruid met peper en zout. Dek af met aluminiumfolie en zet 15 minuten mee in de oven.
  • Snij de sjalot fijn. Snij de kerstomaten in kwartjes. Doe de kerstomaten, sjalot, extra vierge olijfolie en de rest van de balsamico in een kom en meng. Kruid met peper en zout. Hou even apart. Dit is de bruschetta mix.
  • Snij de mozzarella in plakjes. Snij de basilicum fijn.
  • Beleg de kipfilets met plakjes mozzarella en schep er de bruscetta mix bij. Zet nog 5 minuten in de oven. Controleer of de kipfilets gaar zijn.
  • Serveer de kip bruschetta met de courgettespaghetti en strooi er de basilicum over.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 teentje knoflook
  • 1 kl Italiaanse kruiden
  • 2 kipfilets
  • 2 courgettes
  • 1 sjalot
  • 250 g kers­tomaten
  • 1 bol mozzarella
  • 10 g basilicum

Uit jouw keuken

  • 2 el olijfolie
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 2 el balsamico
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 645 kcal
  • Koolhydraten 25.82 g
  • Suikers 20.27 g
  • Vetten 35.53 g
  • Verzadigde vetten 11.08 g
  • Eiwitten 53.59 g
  • Vezels 5.56 g

Allergenen Lactose, Gluten, Soja, Sulfiet. Kan sporen bevatten van andere allergenen.