Kip Biryani met sperzieboontjes

Kip Biryani met sperzieboontjes

Biryani is een rijstgerecht met kip uit de Indiase keuken. Heerlijk kruidig en makkelijk om te maken. De yoghurt geeft een mooi contrast aan deze pittige schotel. Het perfecte eenpansgerecht voor een drukke avond!

Ingrediënten

Ingredientfoto
ui
Ingredientfoto
gember
Ingredientfoto
sperzieboon
Ingredientfoto
kipfilet
Ingredientfoto
curry­poeder
Ingredientfoto
kippen­bouillonblokje
Ingredientfoto
tomaten­puree
Ingredientfoto
jasmijnrijst
Ingredientfoto
rozijn
Ingredientfoto
magere yoghurt

Bereidingswijze

  • Pel en snij de ui fijn. Schil en rasp de gember. Snij de uiteinden weg van de sperziebonen en halveer ze.
  • Snij de kipfilet in blokjes. Verhit de olijfolie in een grote antikleefpan op een hoog vuur. Voeg de ui, de gember, het currypoeder, peper en zout toe. Roerbak 2 minuten.
  • Voeg de kip toe en roerbak 2 minuten. Verbrokkel de kippenbouillon erover en schep er ook de aangegeven hoeveelheid tomatenpuree bij. Laat enkele minuten verder garen. Voeg dan de rijst toe en roer om.
  • Schenk per persoon 175 milliliter water in de pan. Breng het geheel aan de kook en voeg de sperziebonen en rozijnen toe.
  • Dek af en laat 10-13 minuten pruttelen tot de rijst gaar is. Roer af en toe om.
  • Kruid eventueel bij met peper en zout. Verdeel de kip Biryani over de borden en serveer met een schep yoghurt.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 ui
  • 20 g gember
  • 300 g sperziebonen
  • 2 kipfilets
  • 1 kl curry­poeder
  • 1 kippen­bouillonblokje
  • ½ blikje tomaten­puree
  • 150 g jasmijnrijst
  • 30 g rozijnen
  • ½ potje magere yoghurt

Uit jouw keuken

  • 1 el olijfolie
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 652 kcal
  • Koolhydraten 88.97 g
  • Suikers 20.62 g
  • Vetten 10.74 g
  • Verzadigde vetten 1.66 g
  • Eiwitten 46.72 g
  • Vezels 10.02 g

Allergenen Mosterd, Selderij, Gluten, Soja, Lactose. Kan sporen bevatten van andere allergenen.