Kip Biryani met sperzieboontjes

Kip Biryani met sperzieboontjes

Biryani is een rijstgerecht met kip uit de Indiase keuken. Heerlijk kruidig en gemakkelijk om te maken. De yoghurt geeft een mooi contrast aan deze pittige schotel. Het perfecte eenpansgerecht voor een drukke avond!

Ingrediënten

Ingredientfoto
rode ui
Ingredientfoto
gember
Ingredientfoto
sperzieboon
Ingredientfoto
kipfilet
Ingredientfoto
curry­poeder
Ingredientfoto
kippen­bouillonblokje
Ingredientfoto
tomaten­puree
Ingredientfoto
jasmijnrijst
Ingredientfoto
rozijn
Ingredientfoto
magere Griekse yoghurt

Bereidingswijze

  • Pel en snij de rode ui fijn. Schil en rasp de gember. Snij de uiteinden weg van de sperziebonen en halveer ze.
  • Snij de kipfilet in blokjes. Verhit de olijfolie in een grote antikleefpan op een hoog vuur. Voeg de ui, de gember, het currypoeder, peper en zout toe. Roerbak 2 minuten.
  • Voeg de kip toe en roerbak 2 minuten. Verbrokkel de kippenbouillon erover en schep er ook de tomatenpuree bij. Laat enkele minuten verder garen. Voeg dan de rijst toe en roer om.
  • Schenk per persoon 175 milliliter water in de pan. Breng het geheel aan de kook en voeg de sperziebonen en rozijnen toe.
  • Dek af en laat 10 minuten sudderen op een laag vuur tot de rijst gaar is.
  • Kruid eventueel bij met peper en zout. Verdeel de kip Biryani over de borden en serveer met een schep Griekse yoghurt.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 rode ui
  • 20 g gember
  • 200 g sperziebonen
  • 2 kipfilets
  • 1 el curry­poeder
  • 1 kippen­bouillonblokje
  • 1 el tomaten­puree
  • 150 g jasmijnrijst
  • 30 g rozijnen
  • ½ potje magere Griekse yoghurt

Uit jouw keuken

  • 1 el olijfolie
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 650 kcal
  • Koolhydraten 85.4 g
  • Suikers 18.16 g
  • Vetten 12.24 g
  • Verzadigde vetten 2.32 g
  • Eiwitten 46.02 g
  • Vezels 7.97 g

Allergenen Selderij, Sulfiet, Soja. Kan sporen bevatten van andere allergenen.