Kefta met bloemkoolcouscous en salsa verde

Kefta met bloemkoolcouscous en salsa verde

Bloemkoolcouscous is de hype van het moment! Je vermaalt de bloemkool heel fijn, zodat hij lijkt op couscous. Zo lekker en gezond! Daarbij komen lekkere kefta, heerlijk kruidig gehakt op een stokje en een frisse salsa verde als sausje. Op en top genieten!

Ingrediënten

Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
munt
Ingredientfoto
koriander
Ingredientfoto
blad­peterselie
Ingredientfoto
limoen
Ingredientfoto
rode ui
Ingredientfoto
gember
Ingredientfoto
amandel
Ingredientfoto
gemengd gehakt
Ingredientfoto
komijn
Ingredientfoto
satéprikker
Ingredientfoto
bloemkoolrijst

Bereidingswijze

  • Pers de knoflook. Pluk de blaadjes munt. Hak de koriander, blaadjes munt en bladpeterselie fijn en meng met de extra vierge olijfolie, de helft van de geperste knoflook en het sap van de aangegeven hoeveelheid limoen. Je kan deze salsa verde ook in een keukenrobot of blender maken. Breng op smaak met peper en zout.
  • Snij de rode ui fijn. Schil de gember en rasp fijn. Hak de amandelen grof.
  • Meng in een kom het gehakt, de komijn, de fijngesneden rode ui en de rest van de knoflook door elkaar. Vorm er brede 'worstjes' van en schuif op een satéstokje. Dit zijn de kefta.
  • Verhit de olijfolie in een antikleefpan en bak de kefta rondom gedurende 8-10 minuten. Haal ze uit de pan en zet even opzij, afgedekt met aluminiumfolie. Giet het overtollige vet weg.
  • Doe de bloemkoolrijst, gember en per persoon 3 eetlepels water in de pan en bak al roerend aan voor 3-4 minuten. Kruid met peper en zout. Meng er de grofgehakte amandelen door.
  • Serveer de bloemkoolcouscous met de kefta en de salsa verde erover gelepeld.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 2 teentjes knoflook
  • 10 g munt
  • 10 g koriander
  • 10 g blad­peterselie
  • ½ limoen
  • ½ rode ui
  • 20 g gember
  • 30 g amandelen
  • 300 g gemengd gehakt
  • 2 kl komijn
  • 4 satéprikkers
  • 400 g bloemkoolrijst

Uit jouw keuken

  • 1 el olijfolie
  • 4 el olijfolie extra vierge
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 811 kcal
  • Koolhydraten 23.42 g
  • Suikers 13.84 g
  • Vetten 64.48 g
  • Verzadigde vetten 13.05 g
  • Eiwitten 33.55 g
  • Vezels 3.18 g

Allergenen Noten, Gluten, Soja. Kan sporen bevatten van andere allergenen.