Kapsalon met veggie shoarma
Ken je kapsalon? Dat is een heerlijk gerecht dat je vaak bij de pitazaak kan krijgen: frietjes met shoarma vlees waar je dan kaas over laat smelten. Heerlijk! Vandaag gaan we voor een veggie versie met vegetarische shoarma, verrassend lekker, beloofd!
Ingrediënten
vastkokende aardappel
kipkruiden
rode ui
little gem
tomaat
komkommer
sojareepjes shoarma
gratinkaas
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 °C. Was en snij de aardappelen in frietjes. Bedek een bakplaat met bakpapier en schik er de frietjes op. Besprenkel met de helft van de olijfolie en strooi er de kipkruiden over. Kruid met peper en zout. Zet 20 minuten in de voorverwarmde oven. Schep halverwege om.
- Laat water koken in een waterkoker. Snij de rode ui in halve fijne ringen. Overgiet de ui met het kokend water en giet af. Doe de ui in een kommetje en schenk er de wittewijnazijn en de suiker bij. Roer goed om en laat marineren.
- Snij de little gem in fijne reepjes. Snij de tomaat in blokjes en de komkommer in kwartjes.
- Verhit de rest van de olie in een pan en roerbak de shoarmareepjes gedurende 4 minuten.
- Schep de ovenfrietjes over in een ovenschaal. Schep in het midden de shoarmareepjes. Strooi er de gratinkaas over en zet nog 2-3 minuten onder de grill van de oven.
- Giet de rode ui af en laat uitlekken. Roer de mayonaise los met een klein beetje water. Serveer de ovenschotel met de little gem, tomaat, komkommer, rode uiringen erbovenop en de mayonaise erover gedruppeld.
Ingrediënten voor 2 personen
- 400 g vastkokende aardappelen
- 2 kl kipkruiden
- ½ rode ui
- 1 little gem
- 1 tomaat
- 1 komkommer
- 300 g sojareepjes shoarma
- 30 g gratinkaas
Uit jouw keuken
- 2 el olijfolie
- 2 el wittewijnazijn
- 2 kl suiker
- 3 el mayonaise
- peper en zout
Voedingswaarden per portie
- Calorieën 803 kcal
- Koolhydraten 53.82 g
- Suikers 12.81 g
- Vetten 38.8 g
- Verzadigde vetten 7.47 g
- Eiwitten 47.42 g
- Vezels 9.42 g
Allergenen Gluten, Schaaldieren, Lactose, Mosterd, Selderij, Soja, Sulfiet, Ei. Kan sporen bevatten van andere allergenen.