Kapsalon met kalkoenshoarma

Kapsalon met kalkoenshoarma

Voor wie kapsalon nog niet kent: het is een klassieker van bij de pitazaak, die we ook graag zelf thuis maken. Een heerlijk kommetje vol met sappige kalkoenshoarma, frietjes en knapperige sla, kort gegratineerd onder de grill. Toppertje voor jong en oud!

Ingrediënten

Ingredientfoto
vastkokende aardappel
Ingredientfoto
kipkruiden
Ingredientfoto
rode ui
Ingredientfoto
ijsbergsla
Ingredientfoto
tomaat
Ingredientfoto
komkommer
Ingredientfoto
kalkoen­shoarma
Ingredientfoto
gratinkaas

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Was en snij de aardappelen in frietjes. Bedek een bakplaat met bakpapier en schik er de frietjes op. Besprenkel met de helft van de plantaardige olie en strooi er de kipkruiden over. Kruid met peper en zout. Zet 18 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Laat water koken in een waterkoker. Snij de rode ui in halve fijne ringen. Overgiet de ui met het kokend water en giet af. Doe de ui in een kommetje en schenk er de wittewijnazijn en de suiker bij. Roer goed om en laat marineren.
  • Snij de ijsbergsla in fijne reepjes. Snij de tomaat in blokjes en de komkommer in kwartjes.
  • Verhit de rest van de olie in een pan en bak de kalkoenshoarma gaar in zo'n 8-10 minuten.
  • Schep de ovenfrietjes over in een ovenschaal. Schep in het midden de gebakken kalkoenshoarma. Strooi er de gratinkaas over en zet nog 2-3 minuten onder de grill van de oven.
  • Laat de rode ui uitlekken. Roer de mayonaise los met een klein beetje water. Serveer de ovenschotel met de ijsbergsla, tomaten, komkommer, rode uiringen erbovenop en de mayonaise erover gedruppeld.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 400 g vastkokende aardappelen
  • 2 kl kipkruiden
  • ½ rode ui
  • ½ ijsbergsla
  • 1 tomaat
  • ½ komkommer
  • 300 g kalkoen­shoarma
  • 40 g gratinkaas

Uit jouw keuken

  • 3 el plantaardige olie
  • 1 el witte­wijnazijn
  • 2 kl suiker
  • 3 el mayonaise
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 983 kcal
  • Koolhydraten 51.99 g
  • Suikers 10.64 g
  • Vetten 53.2 g
  • Verzadigde vetten 9.72 g
  • Eiwitten 39.43 g
  • Vezels 8.93 g

Allergenen Gluten, Schaaldieren, Mosterd, Soja, Lactose, Sulfiet, Ei. Kan sporen bevatten van andere allergenen.