Kalkoenworst met wortelschijfjes, geplette aardappelen en peterselie-citroenpesto

Kalkoenworst met wortelschijfjes, geplette aardappelen en peterselie-citroenpesto

De origine van dit gerecht? Onze verbeelding! Een type keuken op dit lekker bordje vol plakken kunnen we niet, maar het is gewoon lekker, en dat is wat telt, toch? Een sappige kalkoenworst met gestoofde schijfjes wortel, krokante geplette aardappelen met daarbij een frisse peterselie-citroenpesto. Dit moet je proeven!

Ingrediënten

Ingredientfoto
krielaardappel
Ingredientfoto
wortel
Ingredientfoto
ui
Ingredientfoto
pijnboompit
Ingredientfoto
blad­peterselie
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
citroen
Ingredientfoto
kalkoenworst

Bereidingswijze

  • Was de krieltjes en kook ze halfgaar gedurende 10 minuten in kokend gezouten water. Verwarm ondertussen de oven voor op 200 °C.
  • Schil de wortelen en snij ze in plakjes. Snij de ui fijn. Doe 1/3de van de olijfolie in een grote antikleefpan en stoof de ui 2 minuten aan. Voeg dan de wortelschijfjes toe en kruid met peper en zout. Laat de wortelen 2 minuten stoven en voeg dan per persoon 50 milliliter warm water toe. Schep goed om en laat de wortelen op een zacht vuur verdergaren, zodat het water verdampt.
  • Bedek een bakplaat met bakpapier. Giet de krieltjes af en doe ze terug in de kookpot. Laat ze kort uitdampen op het vuur. Stort ze dan op de bakplaat. Laat even afkoelen.
  • Verhit nog een antikleefpan zonder vetstof en rooster de pijnboompitten tot ze lichtjes beginnen te kleuren. Schep uit de pan. Snij de bladpeterselie grof. Pers de knoflook. Was en rasp de schil van de citroen. Pers het sap uit. Doe de pijnboompitten, de peterselie, de knoflook, de citroenzeste, het sap van de citroen, de extra vierge olijfolie en een snuf peper en zout in een blender en mix tot een pesto. Voeg eventueel een heel klein beetje water toe voor een mooie vloeiende saus. Je kan dit ook in een vijzel doen.
  • Duw de voorgekookte krieltjes plat met de achterkant van een lepel. Besprenkel met 1/3de van de olijfolie en kruid met peper en zout. Zet 15 minuten in de voorverwarmde oven. Zet ze dan nog 3 minuten onder de grill, tot ze mooi krokant zijn.
  • Verhit de rest van de olijfolie in de antikleefpan en bak de kalkoenworsten rondom. Serveer de worsten met de geplette aardapppelen, de wortelschijfjes en lepel er de pesto over.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 400 g krielaardappelen
  • 6 wortelen
  • 1 ui
  • 30 g pijnboompitten
  • 10 g blad­peterselie
  • 1 teentje knoflook
  • ½ citroen
  • 2 kalkoenworsten

Uit jouw keuken

  • 3 el olijfolie
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 906 kcal
  • Koolhydraten 63.65 g
  • Suikers 24.37 g
  • Vetten 48.02 g
  • Verzadigde vetten 8.12 g
  • Eiwitten 45.92 g
  • Vezels 20.9 g

Allergenen Noten, Mosterd, Soja, Gluten, Lactose. Kan sporen bevatten van andere allergenen.