Kalkoenworst met broccolistoemp en uiensaus

Kalkoenworst met broccolistoemp en uiensaus

Lekkere kost van bij ons: een smaakvolle kalkoenworst met aardappelpuree met broccoli bij en een zalige zoetige uiensaus! Gemakkelijk, snel klaar en een topper voor jong en oud. Laat het smaken!

Ingrediënten

Ingredientfoto
bloemige aardappel
Ingredientfoto
broccoli
Ingredientfoto
ui
Ingredientfoto
kalkoenworst
Ingredientfoto
runder­bouillonblokje
Ingredientfoto
graanmosterd

Bereidingswijze

  • Schil de aardappelen en snij ze in gelijke stukjes. Snij de broccoli in roosjes. Kook de aardappelen 20 minuten in gezouten water. Voeg na 10 minuten ook de broccoliroosjes toe.
  • Snij de uien in plakjes. Verhit 1/3de van de boter in een pan en stoof de uien op een laag vuur. Wanneer de uien beginnen te kleuren, schep je de uien uit de pan. Hou even apart. Voeg opnieuw 1/3de van de boter toe. Bak de kalkoenworsten aan, ongeveer 3-4 minuten aan elke kant.
  • Giet de aardappelen met de broccoli af en stamp fijn. Voeg de rest van de boter, de melk, peper en zout toe. Meng goed.
  • Schep de worsten uit de pan en bewaar ze onder aluminiumfolie. Voeg de uien terug toe aan de pan, laat ze kort doorwarmen en bestrooi met de bloem. Schep goed om en voeg per persoon 50 milliliter water toe. Verkruimel de runderbouillon erbij. Roer goed om en laat indikken tot een saus. Roer er nu de graanmosterd door. Breng op smaak met peper en eventueel nog wat zout.
  • Serveer de broccolipuree met de kalkoenworst en lepel er de graanmosterd-uiensaus over.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 500 g bloemige aardappelen
  • 1 broccoli
  • 2 uien
  • 2 kalkoenworsten
  • ½ runder­bouillonblokje
  • 1 el graanmosterd

Uit jouw keuken

  • 3 el boter
  • ½ el bloem
  • 3 el melk
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 787 kcal
  • Koolhydraten 63.9 g
  • Suikers 16.02 g
  • Vetten 33.09 g
  • Verzadigde vetten 17.61 g
  • Eiwitten 49.8 g
  • Vezels 19.8 g

Allergenen Mosterd, Soja, Gluten, Lactose, Sulfiet. Kan sporen bevatten van andere allergenen.