Kalkoenschnitzel met koolsla en ovenaardappeltjes

Kalkoenschnitzel met koolsla en ovenaardappeltjes

Hoera voor de uitvinding van de schnitzel! Alles is lekkerder in een krokant korstje, toch? Zo ook deze heerlijke kalkoenschnitzels met een frisse koolsla met yogonaise dressing en lekkere ovenaardappeltjes erbij. Een maaltijd waar je jong en oud heel blij mee maakt!

Ingrediënten

Ingredientfoto
vastkokende aardappel
Ingredientfoto
wortel
Ingredientfoto
koolrabi
Ingredientfoto
selder
Ingredientfoto
appel
Ingredientfoto
lente-uitje
Ingredientfoto
magere yoghurt
Ingredientfoto
mayonaise
Ingredientfoto
kalkoenfilet
Ingredientfoto
ei
Ingredientfoto
panko

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Was de aardappelen en snij ze in blokjes van 2 cm. Bedek een bakplaat met bakpapier en schik hier de aardappelen op. Besprenkel met de helft van de olijfolie, kruid met peper en zout en zet 18-20 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Schil de wortelen en de koolrabi en rasp ze fijn. Snij ook de selder heel fijn. Schil de appel en rasp fijn tot aan het klokhuis. Snij de lente-uitjes in ringetjes. Meng de wortelen, de koolrabi, de selder, de appel en de lente-uitjes met de yoghurt en mayonaise en kruid met peper en zout.
  • Bedek de kalkoenfilets met plastiekfolie en sla ze zo plat mogelijk met bijvoorbeeld een deegrol. Kruid de filets met peper en zout. Roer het (de) ei(eren) los in een kommetje met een vork. Doe de panko in een diep bord.
  • Haal de platgeslagen kalkoenfilets eerst door het losgeklopte ei en dan door de panko.
  • Verhit de rest van de olijfolie in een antikleefpan en bak de kalkoenschnitzels op een matig vuur goudbruin aan beide kanten.
  • Serveer de gebakken kalkoenschnitzels met de koolsla en de ovenaardappeltjes.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 400 g vastkokende aardappelen
  • 2 wortelen
  • 1 koolrabi
  • 1 stengel selder
  • 1 appel
  • 2 lente-uitjes
  • 1 potje magere yoghurt
  • 2 el mayonaise
  • 2 kalkoenfilets
  • 1 ei
  • 40 g panko

Uit jouw keuken

  • 3 el olijfolie
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 963 kcal
  • Koolhydraten 88.07 g
  • Suikers 16.92 g
  • Vetten 40.09 g
  • Verzadigde vetten 6.44 g
  • Eiwitten 51.84 g
  • Vezels 23.74 g

Allergenen Selderij, Ei, Mosterd, Sulfiet, Gluten, Soja. Kan sporen bevatten van andere allergenen.