Kalkoenragout met conchiglie

Kalkoenragout met conchiglie

Kalkoen leent zich perfect voor winterse snelle stoofpotjes! Een hartverwarmend potje met kalkoen, wortel, selder, ui en rozemarijn in een tomatensausje met rode wijn. De conchiglie pasta past er perfect bij. Lekker veel groentjes en voedzame kalkoen voor op een koude dag!

Ingrediënten

Ingredientfoto
selder
Ingredientfoto
ui
Ingredientfoto
wortel
Ingredientfoto
kalkoenfilet
Ingredientfoto
kippen­bouillonblokje
Ingredientfoto
tomaten­puree
Ingredientfoto
rozemarijn
Ingredientfoto
conchiglie

Bereidingswijze

  • Snij de selder in boogjes. Snij de ui fijn. Schil de wortel en snij in plakjes. Snij de kalkoen in blokjes. Los de kippenbouillon op in per persoon 150 milliliter heet water.
  • Verhit de helft van de olijfolie in een stoofpot. Stoof de ui, selder en wortel aan gedurende 5 minuten en schep dan uit de pot. Hou apart onder aluminiumfolie.
  • Verhit de rest van de olijfolie in de pot en voeg de blokjes kalkoen toe. Bak goudbruin en voeg dan de groenten terug toe, samen met de bloem, de tomatenpuree en de rozemarijn. Schep goed om en bevochtig dan met de rode wijn. Laat de rode wijn verdampen en voeg dan de kippenbouillon toe. Breng aan de kook en kruid met peper en zout. Laat 10 minuten verdergaren op een zacht vuurtje.
  • Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de conchiglie beetgaar in 10 minuten. Giet de pasta af.
  • Verwijder de rozemarijn uit de saus. Serveer de conchiglie met de kalkoenragout.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 2 stengels selder
  • 1 ui
  • 2 wortelen
  • 300 g kalkoenfilet
  • 1 kippen­bouillonblokje
  • ½ blikje tomaten­puree
  • 1 takje rozemarijn
  • 200 g conchiglie

Uit jouw keuken

  • 2 el olijfolie
  • 1 el bloem
  • 100 ml rode wijn
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 788 kcal
  • Koolhydraten 85.16 g
  • Suikers 13.25 g
  • Vetten 20.7 g
  • Verzadigde vetten 3.42 g
  • Eiwitten 50.85 g
  • Vezels 9.58 g

Allergenen Selderij, Gluten, Ei. Kan sporen bevatten van andere allergenen.