Kalkoenfilet met pastinaakpuree en champignons

Kalkoenfilet met pastinaakpuree en champignons

Puur en winters, dit mooie bordje met gebakken kalkoenfilet, zalig zachte pastinaakpuree, gebakken champignons en rucola. Lekker licht, maar vooral lekker! Laat het smaken!

Ingrediënten

Ingredientfoto
pastinaak
Ingredientfoto
tijm
Ingredientfoto
sjalot
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
champignon
Ingredientfoto
kalkoenfilet
Ingredientfoto
rucola

Bereidingswijze

  • Schil de pastinaken en snij ze in gelijke stukjes. Kook ze gaar in 20 minuten in gezouten water.
  • Rits de blaadjes van de takjes tijm. Snij de sjalot fijn. Pers de knoflook. Borstel de champignons schoon en snij ze in kwartjes.
  • Meng de extra vierge olijfolie met de wittewijnazijn. Kruid met peper en zout.
  • Smelt 1/3de van de boter in een andere pan. Kruid de kalkoenfilets met peper en zout. Bak ze 3-4 minuten aan elke kant.
  • Smelt 1/3de van de boter in een pan en voeg de sjalot toe. Stoof 1 minuut en voeg dan de champignons, tijm en knoflook toe. Roerbak 5 minuten, tot de champignons mooi gekleurd zijn. Kruid met peper en zout.
  • Giet de pastinaak af en stamp fijn. Voeg de rest van de boter, de melk, peper, zout en nootmuskaat toe. Meng goed.
  • Serveer de pastinaakpuree met de kalkoenfilet, gebakken champignons en rucola. Druppel de dressing over de rucola.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 3 pastinaken
  • 2 takjes tijm
  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 250 g champignons
  • 2 kalkoenfilets
  • 50 g rucola

Uit jouw keuken

  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 3 el boter
  • 3 el melk
  • 1 kl witte­wijnazijn
  • snufje nootmuskaat
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 623 kcal
  • Koolhydraten 39.71 g
  • Suikers 2.36 g
  • Vetten 33.22 g
  • Verzadigde vetten 16.41 g
  • Eiwitten 36.33 g
  • Vezels 13.98 g

Allergenen Lactose, Sulfiet. Kan sporen bevatten van andere allergenen.