Kalkoen met paprika in curry-kokossaus met bloemkoolrijst

Kalkoen met paprika in curry-kokossaus met bloemkoolrijst

Lekker licht, kleurrijk en toch zo smaakvol: ontdek deze heerlijke kalkoenreepjes met lekker veel paprika in een zalige curry-kokossaus. En de bloemkoolrijst past er geweldig goed bij. Klaar in 20 minuutjes en koolhydraatarm, hier word je blij van!

Ingrediënten

Ingredientfoto
rode paprika
Ingredientfoto
groene paprika
Ingredientfoto
gele paprika
Ingredientfoto
kalkoenfilet
Ingredientfoto
curry­poeder
Ingredientfoto
kokosmelk
Ingredientfoto
bloemkoolrijst
Ingredientfoto
lente-uitje

Bereidingswijze

  • Snij de paprika's in blokjes. Snij de kalkoenfilets in reepjes.
  • Verhit de helft van de arachideolie in een wok of stoofpan. Voeg de paprikablokjes toe. Laat ze 5 minuten stoven. Voeg dan de kalkoenreepjes en het currypoeder toe. Roerbak 4 minuten.
  • Voeg de kokosmelk toe aan het gerecht, kruid met peper en zout. Roer goed om en laat 6 minuten pruttelen.
  • Verhit de rest van de arachideolie in een grote pan en voeg de bloemkoolrijst en per persoon 3 eetlepels water toe. Bak al roerend voor 3-4 minuten. Kruid met peper en zout.
  • Snij de lente-ui in ringen.
  • Serveer de bloemkoolrijst met de kalkoen en paprika in kokoscurrysaus. Werk af met de lente-ui ringetjes.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 rode paprika
  • 1 groene paprika
  • 1 gele paprika
  • 2 kalkoenfilets
  • 2 kl curry­poeder
  • 250 ml kokosmelk
  • 200 g bloemkoolrijst
  • 1 lente-uitje

Uit jouw keuken

  • 2 el arachide­olie
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 666 kcal
  • Koolhydraten 26.5 g
  • Suikers 15.95 g
  • Vetten 44.37 g
  • Verzadigde vetten 25.92 g
  • Eiwitten 36.57 g
  • Vezels 8.23 g

Allergenen Mosterd, Pinda. Kan sporen bevatten van andere allergenen.