Kabeljauw met tomaat-kappertjessaus

Kabeljauw met tomaat-kappertjessaus

Een heerlijke lichte en Mediterraanse visbereiding: kabeljauwfilet met een zalig sausje met kort gegaarde blokjes tomaat, kappertjes en citroen. Daarbij komt een eenvoudig gekookt aardappeltje. Pure smaken die je in zuiderse sferen brengen!

Ingrediënten

Ingredientfoto
vastkokende aardappel
Ingredientfoto
tomaat
Ingredientfoto
citroen
Ingredientfoto
krul­peterselie
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
kabeljauw­filet
Ingredientfoto
kappertjes
Ingredientfoto
tomaten­blokjes

Bereidingswijze

  • Schil de aardappelen en snij ze in gelijke stukjes. Kook gaar in 20 minuten in gezouten water.
  • Breng nog een pot water aan de kook. Snij een kruisje in het vel van de tomaten. Dompel ze één voor één 10 seconden in het kokende water, en spoel ze nadien met koud water. Verwijder de schil van de tomaten. Snij de tomaten in 4, verwijder de zaadjes en snij dan in fijne blokjes. Pers het sap van de aangegeven hoeveelheid citroen. Hak de peterselie fijn. Pers de knoflook.
  • Verhit de boter in een antikleefpan. Dep de visfilets droog met keukenpapier en kruid met peper en zout. Bak de visfilets 3-4 minuten aan elke kant. Schep uit de pan en hou warm onder aluminiumfolie.
  • Voeg de olijfolie toe aan de pan waarin je de vis gebakken hebt. Wanneer de olijfolie warm is, voeg je de knoflook, kappertjes en tomatenblokjes uit blik toe en laat 4-5 minuten stoven. Voeg dan het citroensap, de fijngehakte peterselie en tomatenblokjes toe. Kruid met peper en zout.
  • Serveer de gebakken visfilets met de gekookte aardappelen en de tomaat-kappertjessaus erover gelepeld.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 400 g vastkokende aardappelen
  • 2 tomaten
  • ½ citroen
  • 10 g krul­peterselie
  • 1 teentje knoflook
  • 2 kabeljauw­filets
  • 2 el kappertjes
  • 1 blik tomaten­blokjes

Uit jouw keuken

  • 1 el boter
  • 1 el olijfolie
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 483 kcal
  • Koolhydraten 47.42 g
  • Suikers 4.35 g
  • Vetten 17 g
  • Verzadigde vetten 6.12 g
  • Eiwitten 31.22 g
  • Vezels 9.67 g

Allergenen Vis, Gluten, Soja. Kan sporen bevatten van andere allergenen.