Kabeljauw met spinaziepuree en een gepocheerd eitje

Kabeljauw met spinaziepuree en een gepocheerd eitje

Een heerlijk smaakvolle puree met spinazie, kaas en knoflook, met daarbij een lekker stukje kabeljauw. De kabeljauw wordt in de oven gegaard en is daarom minder vettig dan in de pan gebakken. Het gepocheerd eitje past er perfect bij: de dooier is een erg lekker sausje voor bij de vis en de puree. Smakelijk!

Ingrediënten

Ingredientfoto
bloemige aardappel
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
spinazie
Ingredientfoto
kabeljauw­filet
Ingredientfoto
ei
Ingredientfoto
lente-uitje

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de aardappelen en snij ze in blokjes, pel de knoflook. Kook de aardappelen en de knoflook 20 minuten in gezouten water. Giet af en laat uitlekken.
  • Was de spinazie (hou enkele blaadjes apart) en stoof kort aan in een pan met de helft van de olijfolie, tot de spinazie mooi geslonken is. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
  • Plaats de kabeljauwfilets in een ovenschaal en besprenkel met de rest van de olijfolie, peper en zout. Zet 10 minuten in de oven tot de vis gaar is.
  • Breek de eieren in aparte kommetjes. Breng gezouten water aan de kook en schenk er de azijn bij. Pocheer de eieren één voor één 2-3 minuten. Schep ze met een schuimspaan uit het water en laat even opdrogen op keukenpapier. Kruid bij met peper en zout.
  • Snij de lente-uitjes in ringetjes . Doe de aardappelen en de knoflook in een kom en voeg de boter en de melk toe. Plet de aardappelen met een pureestamper fijn en voeg de spinazie toe. Roer goed om tot een puree en voeg de lente-uitjes toe. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
  • Verdeel de puree met de vis over de borden en serveer met een gepocheerd eitje en enkele blaadjes spinazie.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 500 g bloemige aardappelen
  • 1 teentje knoflook
  • 100 g spinazie
  • 2 kabeljauw­filets
  • 2 eieren
  • 2 lente-uitjes

Uit jouw keuken

  • 2 el olijfolie
  • 1 el boter
  • 3 el melk
  • 2 el azijn
  • nootmuskaat
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 620 kcal
  • Koolhydraten 47.44 g
  • Suikers 2.69 g
  • Vetten 29.59 g
  • Verzadigde vetten 8.95 g
  • Eiwitten 38.29 g
  • Vezels 7.83 g

Allergenen Selderij, Vis, Ei, Sulfiet. Kan sporen bevatten van andere allergenen.