Kabeljauw met spinazie en dijonaise

Kabeljauw met spinazie en dijonaise

Een beetje verfijning mag best ook wel eens in je weekmenu. Wat dacht je van een sappige kabeljauwfilet met spinazie en een zalige dijonaisesaus? Dit is de Franse keuken op z'n best. En het goede nieuws is, het is helemaal niet zo moeilijk om klaar te maken. Allons-y (aan de slag)!

Ingrediënten

Ingredientfoto
vastkokende aardappel
Ingredientfoto
sjalot
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
kabeljauw­filet
Ingredientfoto
spinazie
Ingredientfoto
citroen
Ingredientfoto
ei

Bereidingswijze

  • Schil de aardappelen en snij ze in gelijke stukjes. Kook gaar in 20 minuten in gezouten water.
  • Snij de sjalot fijn en pers de knoflook. Dep de kabeljauwfilets droog met keukenpapier en kruid met peper en zout. Verhit de helft van de olijfolie in een antikleefpan en stoof de sjalot en de knoflook. Voeg na 1 minuut de spinazie toe en laat slinken. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Schep de spinazie uit de pan en verhit de rest van de olijfolie. Bak de kabeljauwfilets 3 minuten aan elke kant.
  • Pers het sap van de citroen. Snij de boter in klontjes. Scheid de dooiers van het eiwit en doe de dooiers in een steelpannetje (het eiwit heb je niet meer nodig). Voeg per persoon 1 eetlepel water en per persoon een halve eetlepel citroensap toe. Klop krachtig los en zet dan op een laag vuurtje en blijf voortdurend goed kloppen, tot je een mooie luchtige massa krijgt. Haal het pannetje van het vuur en roer er de klontjes boter 1 voor 1 door. Roer de mosterd door de saus. Breng de saus op smaak met peper, zout en citroensap naar smaak.
  • Serveer de kabeljauwfilets met de gebakken spinazie, de gekookte aardappelen en werk af met de dijonaisesaus.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 400 g vastkokende aardappelen
  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 2 kabeljauw­filets
  • 200 g spinazie
  • ½ citroen
  • 2 eieren

Uit jouw keuken

  • 2 el olijfolie
  • 50 g boter
  • 1 el mosterd
  • snufje nootmuskaat
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 707 kcal
  • Koolhydraten 40.17 g
  • Suikers 1.8 g
  • Vetten 42.95 g
  • Verzadigde vetten 17.36 g
  • Eiwitten 38.69 g
  • Vezels 8 g

Allergenen Vis, Selderij, Ei, Sulfiet. Kan sporen bevatten van andere allergenen.