Witte visfilet met spinazie en dijonaise

Witte visfilet met spinazie en dijonaise

Een beetje verfijning mag best ook wel eens in je weekmenu. Wat dacht je van een sappige witte visfilet met spinazie en een zalige dijonaisesaus? Dit is de Franse keuken op z'n best. En het goede nieuws is, het is helemaal niet zo moeilijk om klaar te maken. Allons-y (aan de slag)!

Ingrediënten

Ingredientfoto
vastkokende aardappel
Ingredientfoto
sjalot
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
witte visfilet
Ingredientfoto
spinazie
Ingredientfoto
citroen
Ingredientfoto
bio-ei

Bereidingswijze

  • Schil de aardappelen en snij ze in gelijke stukjes. Kook gaar in 20 minuten in gezouten water.
  • Snij de sjalot fijn en pers de knoflook. Dep de visfilets droog met keukenpapier en kruid met peper en zout. Verhit de helft van de olijfolie in een antikleefpan en stoof de sjalot en de knoflook. Voeg na 2 minuten de spinazie toe en laat slinken. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Schep de spinazie uit de pan en hou warm onder aluminiumfolie. Verhit de rest van de olijfolie en bak de visfilets 3 minuten aan elke kant.
  • Pers het sap van de aangegeven hoeveelheid citroen. Snij de boter in klontjes. Scheid de dooiers van het eiwit en doe de dooiers in een steelpannetje (het eiwit heb je niet meer nodig). Voeg per persoon 1 eetlepel water en per persoon een halve eetlepel citroensap toe. Klop krachtig los en zet dan op een laag vuurtje en blijf voortdurend goed kloppen, tot je een mooie luchtige massa krijgt. Haal het pannetje van het vuur en roer er de klontjes boter 1 voor 1 door. Roer de mosterd door de saus. Breng de saus op smaak met peper, zout en citroensap naar smaak.
  • Serveer de visfilets met de gebakken spinazie, de gekookte aardappelen en werk af met de dijonaisesaus.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 400 g vastkokende aardappelen
  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 2 witte visfilets
  • 200 g spinazie
  • ½ citroen
  • 2 bio-eieren

Uit jouw keuken

  • 2 el olijfolie
  • 50 g boter
  • 1 el mosterd
  • snufje nootmuskaat
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 714 kcal
  • Koolhydraten 40.66 g
  • Suikers 1.79 g
  • Vetten 43.11 g
  • Verzadigde vetten 17.21 g
  • Eiwitten 39.27 g
  • Vezels 8.18 g

Allergenen Vis, Ei, Gluten, Soja, Mosterd. Kan sporen bevatten van andere allergenen.