Kabeljauw met prei in roomsaus

Kabeljauw met prei in roomsaus

Een heerlijk eenvoudig visgerechtje, dat toch zo goed smaakt. Daarvoor moet je bij deze lekkere gebakken kabeljauwfilet met een zalig prei-roomsausje en gekookte aardappelen zijn. Currypoeder is het geheime ingrediënt! Dat zal smaken!

Ingrediënten

Ingredientfoto
vastkokende aardappel
Ingredientfoto
prei
Ingredientfoto
curry­poeder
Ingredientfoto
kabeljauw­filet
Ingredientfoto
lichte room

Bereidingswijze

  • Schil de aardappelen en snij ze in gelijke stukken. Kook gaar in 20 minuten in gezouten water.
  • Was en snij de prei in ringen. Smelt de helft van de boter in een pan en voeg de prei toe. Laat 5 minuten stoven op een matig vuur. Schep regelmatig om. Voeg dan per persoon 2 eetlepels water en het currypoeder toe, roer goed om en zet een deksel op de pan. Laat 5 minuten garen. Kruid met peper en zout.
  • Dep de kabeljauwfilets droog en kruid ze met peper en zout. Smelt de rest van de boter in een pan en bak de kabeljauwfilets, 2-3 minuten per kant.
  • Roer de lichte room door de prei en laat kort inkoken, zonder deksel.
  • Serveer de gebakken kabeljauw met de prei-roomsaus en de gekookte aardappelen.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 400 g vastkokende aardappelen
  • 2 preien
  • 1 kl curry­poeder
  • 2 kabeljauw­filets
  • 1 brikje lichte room

Uit jouw keuken

  • 2 el boter
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 616 kcal
  • Koolhydraten 49.04 g
  • Suikers 10.32 g
  • Vetten 29.64 g
  • Verzadigde vetten 17.67 g
  • Eiwitten 33.71 g
  • Vezels 11.81 g

Allergenen Mosterd, Vis, Lactose. Kan sporen bevatten van andere allergenen.