Kabeljauw in tomatensaus met quinoa

Kabeljauw in tomatensaus met quinoa

Op zoek naar een gezonde, lekkere maaltijd die bovendien ook nog eens klaar is in 20 minuten? Je hebt ze gevonden! Wat denk je van lekker voedzame quinoa met daarbij een lekkere tomatensaus met citroen en een sappig stukje kabeljauw? Klinkt goed, toch? Laat het smaken!

Ingrediënten

Ingredientfoto
quinoa
Ingredientfoto
ui
Ingredientfoto
kers­tomaat
Ingredientfoto
tijm
Ingredientfoto
citroen
Ingredientfoto
tomaten­blokjes
Ingredientfoto
sojasaus
Ingredientfoto
kabeljauw­filet

Bereidingswijze

  • Spoel de quinoa grondig met water. Breng langzaam aan de kook in 2 volumes licht gezouten water per volume quinoa en laat gedurende 10 minuten koken op een matig vuur. Laat de quinoa daarna nog 5 minuten afgedekt zwellen.
  • Snij de ui in halve ringen. Halveer de kerstomaten. Rits de blaadjes van de tijm. Was de citroen, rasp de schil en pers het sap uit.
  • Verhit de olijfolie in een grote antikleefpan en stoof de ui aan voor 5-7 minuten, tot hij begint te kleuren. Voeg dan de tomatenblokjes, de suiker, de tijm en de sojasaus toe. Kruid met peper en zout.
  • Laat 5 minuten pruttelen en leg er dan de kabeljauwfilets en kerstomaten bij. Zet een deksel op de pan en laat 8-10 minuten verdergaren, tot de kabeljauw gaar is. Besprenkel met het citroensap en strooi er de geraspte citroenschil over. Serveer met de quinoa.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 130 g quinoa
  • 1 ui
  • 250 g kers­tomaten
  • 2 takjes tijm
  • ½ citroen
  • 1 blik tomaten­blokjes
  • 1 el sojasaus
  • 2 kabeljauw­filets

Uit jouw keuken

  • 1 el olijfolie
  • ½ kl suiker
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 535 kcal
  • Koolhydraten 59.13 g
  • Suikers 10.9 g
  • Vetten 13.96 g
  • Verzadigde vetten 2.09 g
  • Eiwitten 40.04 g
  • Vezels 7.45 g

Allergenen Gluten, Soja, Ei, Sulfiet, Vis. Kan sporen bevatten van andere allergenen.