Kabeljauw in papillot met citroenpuree

Kabeljauw in papillot met citroenpuree

Papillot is een perfecte manier om vis klaar te maken! De kabeljauw wordt gegaard door de stoom die vrijkomt en zo worden de smaken mooi gemengd. Er komt een lekker frisse citroenpuree bij, die perfect past bij het heerlijk stukje sappige vis. Lekker licht en toch bomvol smaak, genieten maar!

Ingrediënten

Ingredientfoto
wortel
Ingredientfoto
courgette
Ingredientfoto
venkel
Ingredientfoto
bieslook
Ingredientfoto
citroen
Ingredientfoto
kabeljauw­filet
Ingredientfoto
bloemige aardappel

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Schil en snij de wortelen in fijne plakjes. Snij ook de courgette en venkel in fijne plakjes. Hak de bieslook fijn. Was en rasp de schil van de citroen, pers het sap uit.
  • Verhit de olijfolie in een antikleefpan en stoof de wortelen, courgette en venkel aan gedurende 5 minuten. Kruid met peper en zout.
  • Leg per persoon een vel aluminiumfolie of bakpapier voor je uit. Verdeel er de groenten over. Leg daarop een kabeljauwfilet en kruid bij met peper en zout. Bestrooi met de helft van de bieslook en besprenkel met de helft van het citroensap.
  • Vouw de papillotten goed dicht en plaats in een ovenschaal. Laat 20-25 minuten garen.
  • Schil de aardappelen en snij ze in gelijke stukjes. Kook gaar in 20 minuten in gezouten water. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn. Voeg de extra vierge olijfolie, de citroenzeste, de rest van de bieslook en het citroensap toe. Kruid met peper en zout en meng goed.
  • Serveer de papillotten met de citroenpuree.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 2 wortelen
  • ½ courgette
  • ½ venkel
  • 10 g bieslook
  • 1 citroen
  • 2 kabeljauw­filets
  • 500 g bloemige aardappelen

Uit jouw keuken

  • 1 el olijfolie
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 543 kcal
  • Koolhydraten 59.17 g
  • Suikers 9.1 g
  • Vetten 16.64 g
  • Verzadigde vetten 2.33 g
  • Eiwitten 33.48 g
  • Vezels 12.61 g

Allergenen Ei, Gluten, Lactose, Vis. Kan sporen bevatten van andere allergenen.