Kaastortellini met tomaat-paprikasaus
Een heerlijk eenvoudige vegetarische pasta, die je in 20 minuutjes op tafel zet! Lekker smaakvolle tortellini met een zalige tomaat-paprikasaus erbij. Werk af met crunchy pijnboompitten en parmezaanschilfers. Genieten!
Ingrediënten
ui
knoflook
gele paprika
rode paprika
Italiaanse kruiden
pijnboompit
tomatenpassata
tortellini met kaas
bladpeterselie
parmezaanschilfer
Bereidingswijze
- Snij de ui fijn. Pers de knoflook. Snij de gele en rode paprika in blokjes.
- Verhit de olijfolie in een pan en voeg de ui en knoflook toe. Laat stoven op een matig vuur. Voeg na 3 minuten de paprikablokjes en Italiaanse kruiden toe. Laat opnieuw 5 minuten stoven.
- Verhit een antikleefpan zonder vetstof en rooster de pijnboompitten tot ze beginnen te kleuren.
- Voeg de tomatenpassata toe aan de ui en paprika en breng aan de kook. Laat 5 minuten pruttelen.
- Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de tortellini beetgaar in 4 minuten. Giet de pasta af.
- Hak de bladpeterselie fijn. Voeg de balsamico en suiker toe aan de saus. Kruid met peper en zout en roer om.
- Serveer de tortellini met de tomaat-paprikasaus. Werk af met de geroosterde pijnboompitten, parmezaanschilfers en bladpeterselie.
Ingrediënten voor 2 personen
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 1 gele paprika
- 1 rode paprika
- 2 kl Italiaanse kruiden
- 20 g pijnboompitten
- 500 ml tomatenpassata
- 250 g tortellini met kaas
- 10 g bladpeterselie
- 20 g parmezaanschilfers
Uit jouw keuken
- 1 el olijfolie
- 1 kl balsamico
- 1 kl suiker
- peper en zout
Voedingswaarden per portie
- Calorieën 716 kcal
- Koolhydraten 84.2 g
- Suikers 19.57 g
- Vetten 27.79 g
- Verzadigde vetten 3.71 g
- Eiwitten 26.09 g
- Vezels 13.37 g
Allergenen Noten, Ei, Gluten, Lactose, Soja, Sulfiet. Kan sporen bevatten van andere allergenen.