Kaastortellini met tomaat-paprikasaus

Kaastortellini met tomaat-paprikasaus

Een heerlijk eenvoudige vegetarische pasta, die je in 20 minuutjes op tafel zet! Lekker smaakvolle tortelli met een zalige tomaat-paprikasaus erbij. Werk af met crunchy pijnboompitten en parmezaanschilfers. Genieten!

Ingrediënten

Ingredientfoto
ui
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
gele paprika
Ingredientfoto
rode paprika
Ingredientfoto
Italiaanse kruiden
Ingredientfoto
pijnboompit
Ingredientfoto
tomaten­passata
Ingredientfoto
tortellini met kaas
Ingredientfoto
blad­peterselie
Ingredientfoto
parmezaanschilfer

Bereidingswijze

  • Snij de ui fijn. Pers de knoflook. Snij de gele en rode paprika in blokjes.
  • Verhit de olijfolie in een pan en voeg de ui en knoflook toe. Laat stoven op een matig vuur. Voeg na 3 minuten de paprikablokjes en Italiaanse kruiden toe. Laat opnieuw 5 minuten stoven.
  • Verhit een antikleefpan zonder vetstof en rooster de pijnboompitten tot ze beginnen te kleuren.
  • Voeg de tomatenpassata toe aan de ui en paprika en breng aan de kook. Laat 5 minuten pruttelen.
  • Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de tortellini beetgaar in 4 minuten. Giet de pasta af.
  • Hak de bladpeterselie fijn. Voeg de balsamico en suiker toe aan de saus. Kruid met peper en zout en roer om.
  • Serveer de tortellini met de tomaat-paprikasaus. Werk af met de geroosterde pijnboompitten, parmezaanschilfers en bladpeterselie.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 gele paprika
  • 1 rode paprika
  • 2 kl Italiaanse kruiden
  • 20 g pijnboompitten
  • 500 ml tomaten­passata
  • 250 g tortellini met kaas
  • 10 g blad­peterselie
  • 20 g parmezaanschilfers

Uit jouw keuken

  • 1 el olijfolie
  • 1 kl balsamico
  • 1 kl suiker
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 716 kcal
  • Koolhydraten 84.2 g
  • Suikers 19.57 g
  • Vetten 27.79 g
  • Verzadigde vetten 3.71 g
  • Eiwitten 26.09 g
  • Vezels 13.37 g

Allergenen Noten, Ei, Gluten, Lactose, Sulfiet. Kan sporen bevatten van andere allergenen.