Kaastortellini met chorizo en spinazie in tomatensaus

Kaastortellini met chorizo en spinazie in tomatensaus

Een beetje Italië en een beetje Spanje op het bord, met deze overheerlijke kaastortellini met chorizo en spinazie in tomatensaus. Genieten van de Zuiderse keuken, en dat in 15 minuten. Want zo snel is dit lekkere gerecht klaar!

Ingrediënten

Ingredientfoto
ui
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
chorizo
Ingredientfoto
tomaten­blokjes
Ingredientfoto
tortellini met kaas
Ingredientfoto
spinazie

Bereidingswijze

  • Voor je begint te koken: breng water aan de kook in een waterkoker. Haal de ingrediënten uit de koelkast. Leg een snijplank, mes, vergiet, kookpot en een pan klaar.
  • Snij de ui fijn en pers de knoflook. Snij de chorizo in blokjes.
  • Verhit de olijfolie in de pan en voeg de ui en knoflook toe. Laat 2 minuten stoven. Voeg dan de chorizo toe. Laat krokant bakken. Voeg dan de tomatenblokjes toe. Breng aan de kook en laat 7 minuten pruttelen.
  • Giet het hete water in de kookpot en breng terug aan de kook. Voeg de tortellini en een snuf zout toe. Kook beetgaar in 4 minuten. Giet de pasta af.
  • Hak ondertussen de spinazie grof. Voeg toe aan de tomatensaus en roer tot de spinazie geslonken is. Kruid met peper en zout. Serveer de tortellini met de tomaten-spinaziesaus.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 150 g chorizo
  • 1 blik tomaten­blokjes
  • 250 g tortellini met kaas
  • 200 g spinazie

Uit jouw keuken

  • 1 el olijfolie
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 787 kcal
  • Koolhydraten 64.46 g
  • Suikers 7.12 g
  • Vetten 42.08 g
  • Verzadigde vetten 12.04 g
  • Eiwitten 35.27 g
  • Vezels 9.28 g

Allergenen Lactose, Soja, Ei, Gluten. Kan sporen bevatten van andere allergenen.