Kaastortellini met bolognaise-groentesaus

Kaastortellini met bolognaise-groentesaus

Op zoek naar een lekkere variatie op de klassieke spaghetti bolognaise? Maak eens tortellini klaar met een heerlijke Italiaanse gehakt- en groentesaus. De kaas ligt deze keer niet óp de pasta maar zit ín de tortellini. Wat een zalige smeuïge verrassing!

Ingrediënten

Ingredientfoto
ui
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
wortel
Ingredientfoto
courgette
Ingredientfoto
gele paprika
Ingredientfoto
Italiaanse kruiden
Ingredientfoto
gemengd gehakt
Ingredientfoto
tomaten­blokjes
Ingredientfoto
tortellini met kaas
Ingredientfoto
blad­peterselie

Bereidingswijze

  • Snij de ui fijn en pers de knoflook. Schil de wortelen en snij ze in fijne blokjes. Snij de courgette in blokjes. Snij de gele paprika in blokjes.
  • Verhit de olijfolie in een grote pan en stoof de ui glazig. Voeg de knoflook, Italiaanse kruiden, de courgetteblokjes, paprikablokjes en wortelen toe en roerbak 3 minuten.
  • Voeg nu het gehakt toe en bak het gaar. Voeg de tomatenblokjes toe en laat de saus 10 minuten pruttelen. Kruid met peper en zout.
  • Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de tortellini beetgaar in 4 minuten. Giet de pasta af.
  • Hak de bladpeterselie in fijne reepjes. Serveer de tortellini met de bolognaise-groentesaus en de fijngehakte bladpeterselie.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 wortelen
  • ½ courgette
  • 1 gele paprika
  • 2 kl Italiaanse kruiden
  • 300 g gemengd gehakt
  • 1 blik tomaten­blokjes
  • 250 g tortellini met kaas
  • 10 g blad­peterselie

Uit jouw keuken

  • 2 el olijfolie
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 946 kcal
  • Koolhydraten 86.03 g
  • Suikers 20.69 g
  • Vetten 44.73 g
  • Verzadigde vetten 9.26 g
  • Eiwitten 44.66 g
  • Vezels 15 g

Allergenen Ei, Gluten, Lactose, Soja. Kan sporen bevatten van andere allergenen.