Kaastortellini met bolognaise-groentesaus
Op zoek naar een lekkere variatie op de klassieke spaghetti bolognaise? Maak eens tortellini klaar met een heerlijke Italiaanse gehakt- en groentesaus. De kaas ligt deze keer niet óp de pasta maar zit ín de tortellini. Wat een zalige smeuïge verrassing!
Ingrediënten
ui
knoflook
wortel
courgette
gele paprika
Italiaanse kruiden
gemengd gehakt
tomatenblokjes
tortellini met kaas
bladpeterselie
Bereidingswijze
- Snij de ui fijn en pers de knoflook. Schil de wortelen en snij ze in fijne blokjes. Snij de courgette in blokjes. Snij de gele paprika in blokjes.
- Verhit de olijfolie in een grote pan en stoof de ui glazig. Voeg de knoflook, Italiaanse kruiden, de courgetteblokjes, paprikablokjes en wortelen toe en roerbak 3 minuten.
- Voeg nu het gehakt toe en bak het gaar. Voeg de tomatenblokjes toe en laat de saus 10 minuten pruttelen. Kruid met peper en zout.
- Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de tortellini beetgaar in 4 minuten. Giet de pasta af.
- Hak de bladpeterselie in fijne reepjes. Serveer de tortellini met de bolognaise-groentesaus en de fijngehakte bladpeterselie.
Ingrediënten voor 2 personen
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 2 wortelen
- ½ courgette
- 1 gele paprika
- 2 kl Italiaanse kruiden
- 300 g gemengd gehakt
- 1 blik tomatenblokjes
- 250 g tortellini met kaas
- 10 g bladpeterselie
Uit jouw keuken
- 2 el olijfolie
- peper en zout
Voedingswaarden per portie
- Calorieën 946 kcal
- Koolhydraten 86.03 g
- Suikers 20.69 g
- Vetten 44.73 g
- Verzadigde vetten 9.26 g
- Eiwitten 44.66 g
- Vezels 15 g
Allergenen Ei, Gluten, Lactose, Soja. Kan sporen bevatten van andere allergenen.