Jambalaya met worst

Jambalaya met worst

Jambalaya is de Creoolse versie van Spaanse paella met een pittige toets. Een heerlijk en gemakkelijk éénpansgerecht met rijst dat barst van smaak. Uiteraard maak je dit fusiongerecht zo pittig als je zelf wilt. Laat het smaken!

Ingrediënten

Ingredientfoto
ui
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
selder
Ingredientfoto
rode chilipeper
Ingredientfoto
tijm
Ingredientfoto
braadworst
Ingredientfoto
komijn
Ingredientfoto
laurierblad
Ingredientfoto
jasmijnrijst
Ingredientfoto
tomaten­blokjes
Ingredientfoto
blad­peterselie

Bereidingswijze

  • Snij de ui fijn en pers de knoflook. Snij de selder in blokjes. Snij de chilipeper overlangs in twee en verwijder de zaadjes met een koffielepel. Snij in halve ringetjes. Rits de blaadjes van de takjes tijm.
  • Verhit de helft van de olijfolie in een grote kookpot. Bak de worsten rondom aan gedurende 5-7 minuten. Schep uit de pot en hou opzij.
  • Voeg de rest van de olijfolie toe en stoof de ui en de knoflook voor 3 minuten. Voeg dan de chilipeper (voeg minder toe als je niet van pittig houdt) en de selder toe. Bak 2 minuten.
  • Voeg de blaadjes tijm, de komijn, de laurier en de rijst toe. Schep goed om en laat 1 minuut bakken. Voeg het blik tomatenblokjes en per persoon 100 milliliter lauw water toe en schep goed om. Kruid met peper en zout en zet een deksel op de pot. Laat 15 minuten garen op een zacht vuur. Roer regelmatig om.
  • Snij de worsten in schuine plakjes, voeg toe aan de kookpot en laat nog 5 minuten doorwarmen. Snij de peterselie fijn. Serveer de jambalaya met stukjes worst en werk af met de peterselie.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 3 stengels selder
  • 1 rode chilipeper
  • 2 takjes tijm
  • 2 braadworsten
  • 1 kl komijn
  • 1 laurierblad
  • 150 g jasmijnrijst
  • 1 blik tomaten­blokjes
  • 10 g blad­peterselie

Uit jouw keuken

  • 2 el olijfolie
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 898 kcal
  • Koolhydraten 78.57 g
  • Suikers 8.1 g
  • Vetten 47.35 g
  • Verzadigde vetten 12.56 g
  • Eiwitten 38.09 g
  • Vezels 7.13 g

Allergenen Selderij. Kan sporen bevatten van andere allergenen.