Jambalaya met kip

Jambalaya met kip

Jambalaya is de Creoolse versie van Spaanse paella met een pittige toets. Een heerlijk en gemakkelijk éénpansgerecht met rijst dat barst van smaak, heerlijk in combinatie met kip. Uiteraard maak je dit fusiongerecht zo pittig als je zelf wilt. Laat het smaken!

Ingrediënten

Ingredientfoto
ui
Ingredientfoto
selder
Ingredientfoto
puntpaprika
Ingredientfoto
rode chilipeper
Ingredientfoto
kipfilet
Ingredientfoto
kipkruiden
Ingredientfoto
komijn
Ingredientfoto
jasmijnrijst
Ingredientfoto
tomaten­blokjes
Ingredientfoto
kippen­bouillonblokje
Ingredientfoto
blad­peterselie
Ingredientfoto
citroen

Bereidingswijze

  • Snij de ui fijn. Snij de selder in fijne blokjes. Snij de puntpaprika in ringen. Snij de chilipeper overlangs in twee en verwijder de zaadjes met een koffielepel. Snij in halve ringetjes. Snij de kip in blokjes, doe ze in een kom, bestrooi met de kipkruiden en schep goed om.
  • Verhit de helft van de olijfolie in een grote kookpot. Voeg de kippenblokjes toe en bak ze 3 minuten. Schep uit de pot en hou warm onder aluminiumfolie.
  • Voeg de rest van de olijfolie toe en stoof de ui 3 minuten. Voeg dan de chilipeper (voeg minder toe als je niet van pittig houdt), de puntpaprika en de selder toe. Bak 2 minuten.
  • Voeg de komijn en de rijst toe. Schep goed om en laat 1 minuut bakken. Voeg de tomatenblokjes en per persoon 125 milliliter lauw water toe. Verkruimel er de aangegeven hoeveelheid kippenbouillon bij en schep goed om. Kruid met peper en zout en zet een deksel op de pot. Laat 12 minuten garen op een zacht vuur. Roer regelmatig om.
  • Voeg de kip toe aan de kookpot en laat nog 5 minuten doorwarmen. Hak de peterselie fijn. Snij de citroen in partjes. Serveer de jambalaya met een citroenpartje erbij en werk af met de peterselie.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 ui
  • 3 stengels selder
  • 1 puntpaprika
  • ½ rode chilipeper
  • 2 kipfilets
  • 2 kl kipkruiden
  • 1 kl komijn
  • 150 g jasmijnrijst
  • 1 blik tomaten­blokjes
  • ½ kippen­bouillonblokje
  • 10 g blad­peterselie
  • ½ citroen

Uit jouw keuken

  • 2 el olijfolie
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 683 kcal
  • Koolhydraten 80.02 g
  • Suikers 9.58 g
  • Vetten 18.59 g
  • Verzadigde vetten 2.71 g
  • Eiwitten 45.2 g
  • Vezels 9.04 g

Allergenen Selderij, Gluten, Schaaldieren, Soja. Kan sporen bevatten van andere allergenen.