Italiaanse gehaktballetjes in tomatensaus

Italiaanse gehaktballetjes in tomatensaus

Dit is de Italiaanse versie van 'balletjes in tomatensaus'! De gehaktballetjes worden op smaak gebracht met Italiaanse kruiden en herbergen een heerlijk smeuïge verrassing: binnenin zit een bolletje mozzarella dat mooi wegsmelt. Origineel en overheerlijk!

Ingrediënten

Ingredientfoto
ui
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
gemengd gehakt
Ingredientfoto
paneermeel
Ingredientfoto
Italiaanse kruiden
Ingredientfoto
mozzarella bolletje
Ingredientfoto
linguine
Ingredientfoto
tomaten­puree
Ingredientfoto
tomaten­blokjes
Ingredientfoto
basilicum

Bereidingswijze

  • Snij de ui fijn en pers de knoflook. Doe het gehakt in een kom, samen met het paneermeel, de helft van de Italiaanse kruiden, de helft van de knoflook en peper en zout. Meng goed door elkaar en vorm er balletjes ter grootte van een golfbal van. Duw met je duim elk balletje in, en leg er een mozzarellabolletje in. Vorm het gehakt terug tot een balletje. Dit gaat het gemakkelijkst met vochtige handen.
  • Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de linguine beetgaar in 10-12 minuten. Giet de pasta af.
  • Verhit een grote pan en voeg de olijfolie toe. Bak de gehaktballetjes rondom voor 4 minuten op hoog vuur. Schep ze uit de pan en bewaar ze onder aluminiumfolie. Voeg nu de ui, de rest van de knoflook en de Italiaanse kruiden toe aan de pan. Stoof voor 3 minuten en voeg dan de tomatenpuree toe. Roer om, laat de tomatenpuree kort meebakken en voeg dan de tomatenblokjes toe. Breng aan de kook. Kruid met peper en zout en voeg de gehaktballetjes toe aan de saus. Laat 10 minuten garen. Snij ondertussen de basilicum fijn.
  • Serveer de linguine met de Italiaanse balletjes in tomatensaus. Werk af met basilicum.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 300 g gemengd gehakt
  • 2 el paneermeel
  • 1 el Italiaanse kruiden
  • 75 g mozzarella bolletjes
  • 200 g linguine
  • ½ blikje tomaten­puree
  • 1 blik tomaten­blokjes
  • 10 g basilicum

Uit jouw keuken

  • 1 el olijfolie
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 948 kcal
  • Koolhydraten 101.84 g
  • Suikers 13.21 g
  • Vetten 35.57 g
  • Verzadigde vetten 12.85 g
  • Eiwitten 52.07 g
  • Vezels 8.21 g

Allergenen Gluten, Ei, Soja, Lactose. Kan sporen bevatten van andere allergenen.