Italiaanse burger met rucolapesto en aardappelwedges

Italiaanse burger met rucolapesto en aardappelwedges

Een hamburger komt dan misschien wel uit Amerika, maar wij geven er een heerlijke Italiaanse twist aan, met lekkere pesto van rucola en parmezaan. Ook de aardappelwedges kregen een Italiaanse make-over, afgesmaakt met Italiaanse kruiden. Benieuwd wat de Godfather ervan zou vinden...

Ingrediënten

Ingredientfoto
vastkokende aardappel
Ingredientfoto
hamburger­broodje
Ingredientfoto
Italiaanse kruiden
Ingredientfoto
tomaat
Ingredientfoto
runds­gehakt
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
pijnboompit
Ingredientfoto
rucola
Ingredientfoto
parmezaan

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Was de aardappelen en snij ze in partjes (wedges). Bedek een bakplaat met bakpapier en schik hier de aardappelen op. Besprenkel met de helft van de olijfolie, strooi er de Italiaanse kruiden over en kruid met peper en zout. Zet 20 minuten in de voorverwarmde oven. Schep halfweg om. Leg de hamburgerbroodjes 3 minuten mee in de oven op een apart rooster, zodat ze lichtjes krokant worden. Haal ze dan terug uit de oven.
  • Snij de tomaat in plakjes. Kruid het gehakt met peper en zout en vorm er per persoon 1 hamburger mee.
  • Pel de knoflook. Rooster de pijnboompitten in een antikleefpan zonder vetstof tot ze lichtjes beginnen te kleuren.
  • Voor de pesto: doe de knoflook, geroosterde pijnboompitten en 3/4de van de rucola in een vijzel en stamp fijn (je kan dit ook in een keukenrobot doen). Voeg de parmezaan en de extra vierge olijfolie toe en meng goed tot een homogene massa. Voeg eventueel enkele eetlepels water toe voor een mooie vloeiende saus. Breng op smaak met peper en zout.
  • Verhit de rest van de olijfolie en bak de hamburgers gaar, 4-5 minuten per kant.
  • Bestrijk de hamburgerbroodjes met pesto. Leg daarop de hamburgers en dan enkele plakjes tomaat en de rest van de rucola. Serveer de hamburgers met de aardappelwedges en de rest van de pesto.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 400 g vastkokende aardappelen
  • 2 hamburger­broodjes
  • 2 kl Italiaanse kruiden
  • 1 tomaat
  • 200 g runds­gehakt
  • 1 teentje knoflook
  • 30 g pijnboompitten
  • 50 g rucola
  • 30 g parmezaan

Uit jouw keuken

  • 2 el olijfolie
  • 3 el olijfolie extra vierge
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 1013 kcal
  • Koolhydraten 69.92 g
  • Suikers 4.25 g
  • Vetten 63.22 g
  • Verzadigde vetten 9.27 g
  • Eiwitten 38.39 g
  • Vezels 7.83 g

Allergenen Gluten, Ei, Soja, Sesam, Noten, Lactose. Kan sporen bevatten van andere allergenen.