Italiaanse burger met rucolapesto en aardappelwedges

Italiaanse burger met rucolapesto en aardappelwedges

Een hamburger komt dan misschien wel uit Amerika, maar wij geven er een heerlijke Italiaanse twist aan, met lekkere pesto van rucola en parmezaan. Ook de aardappelwedges kregen een Italiaanse make-over, afgesmaakt met Italiaanse kruiden. Benieuwd wat de Godfather ervan zou vinden...

Ingrediënten

Ingredientfoto
vastkokende aardappel
Ingredientfoto
Italiaanse kruiden
Ingredientfoto
tomaat
Ingredientfoto
runds­gehakt
Ingredientfoto
pijnboompit
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
rucola
Ingredientfoto
parmezaan
Ingredientfoto
hamburger­broodje

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Was de aardappelen en snij ze in partjes (wedges). Bedek een bakplaat met bakpapier en schik hier de aardappelen op. Besprenkel met de helft van de olijfolie, strooi de Italiaanse kruiden erover en kruid met peper en zout. Zet 18-20 minuten in de voorverwarmde oven. Schep na 10 minuten om.
  • Snij de tomaat in plakjes. Kruid het gehakt met peper en zout en vorm er 2 hamburgers van.
  • Rooster de pijnboompitten in een droge antikleefpan, tot ze licht kleuren.
  • Voor de pesto: doe de knoflook, geroosterde pijnboompitten en 3/4de van de rucola in een vijzel en stamp fijn (je kan dit ook in een keukenrobot doen). Voeg de parmezaan en de extra vierge olijfolie toe en meng goed tot een homogene massa. Breng op smaak met peper en zout.
  • Snij de hamburgerbroodjes open. Verhit de antikleefpan en rooster de broodjes kort zonder vetstof. Verhit de rest van de olijfolie bak de hamburgers gaar.
  • Bestrijk de hamburgerbroodjes met pesto. Leg daarop de hamburgers en dan enkele plakjes tomaat en de rest van de rucola. Serveer de hamburgers met de aardappelwedges en de rest van de pesto.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 400 g vastkokende aardappelen
  • 2 kl Italiaanse kruiden
  • 1 tomaat
  • 200 g runds­gehakt
  • 30 g pijnboompitten
  • 1 teentje knoflook
  • 50 g rucola
  • 30 g parmezaan
  • 2 hamburger­broodjes

Uit jouw keuken

  • 2 el olijfolie
  • 2 el olijfolie extra vierge
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 947 kcal
  • Koolhydraten 70.02 g
  • Suikers 4.29 g
  • Vetten 55.73 g
  • Verzadigde vetten 8.19 g
  • Eiwitten 38.42 g
  • Vezels 7.86 g

Allergenen Noten, Ei, Lactose, Gluten, Soja, Sesam. Kan sporen bevatten van andere allergenen.