Italiaans vispannetje met linguine

Italiaans vispannetje met linguine

Als je fan bent van 'ons' Vlaamse vispannetje, dan hebben we een leuke verrassing voor jou: ook een Italiaanse versie is overheerlijk! De basis is een lekkere tomatensaus met olijven en kappertjes. De visblokjes garen in deze saus, echt lekker! Daarbij komt nog linguine. Topcombinatie!

Ingrediënten

Ingredientfoto
zwarte olijf
Ingredientfoto
ui
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
Italiaanse kruiden
Ingredientfoto
kappertjes
Ingredientfoto
tomaten­passata
Ingredientfoto
vismengeling
Ingredientfoto
Grana Padano
Ingredientfoto
linguine
Ingredientfoto
blad­peterselie

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • Snij de olijven in plakjes. Snij de ui fijn. Pers de knoflook. Verhit de helft van de olijfolie in een pan en stoof de ui en knoflook aan. Voeg de Italiaanse kruiden, olijven, de kappertjes en de passata toe. Kruid met peper en zout. Roer goed om en laat 15 minuten pruttelen.
  • Dep de visblokjes droog met keukenpapier. Bestrijk een ovenschaal met de rest van de olijfolie en leg er de visblokjes in. Kruid met peper en zout. Schep er de tomatensaus over en bestrooi met de Grana Padano. Zet 15 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de linguine beetgaar in 10-12 minuten. Snij ondertussen de peterselie fijn. Giet de pasta af.
  • Serveer het Italiaanse vispannetje met de linguine. Werk af met fijngesneden peterselie.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 40 g zwarte olijven
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 kl Italiaanse kruiden
  • 1 el kappertjes
  • 250 ml tomaten­passata
  • 300 g vismengeling
  • 30 g Grana Padano
  • 200 g linguine
  • 10 g blad­peterselie

Uit jouw keuken

  • 2 el olijfolie
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 737 kcal
  • Koolhydraten 78.76 g
  • Suikers 11.01 g
  • Vetten 24.92 g
  • Verzadigde vetten 5.14 g
  • Eiwitten 45.6 g
  • Vezels 8.23 g

Allergenen Gluten, Vis, Weekdieren, Lactose. Kan sporen bevatten van andere allergenen.