Indische kip curry met appel en rijst

Indische kip curry met appel en rijst

Een reisje richting India, met deze heerlijke, originele curry met kip en een verrassend frisse toets van appel. Geen authentiek Indisch recept dit, maar wel volledig geïnspireerd op die fantastische geurige keuken! Hopelijk genieten jullie er ook zo van!

Ingrediënten

Ingredientfoto
gember
Ingredientfoto
tandoori kruidenmix
Ingredientfoto
kipfilet
Ingredientfoto
ui
Ingredientfoto
rode paprika
Ingredientfoto
appel
Ingredientfoto
tomaten­blokjes
Ingredientfoto
jasmijnrijst
Ingredientfoto
rode chilipeper
Ingredientfoto
koriander
Ingredientfoto
lichte room
Ingredientfoto
garam masala

Bereidingswijze

  • Doe 2/3de van de arachideolie in een kom. Schil en rasp de gember erbij. Voeg de tandoori kruidenmix toe. Kruid met peper en zout. Meng door elkaar. Snij de kip in blokjes en meng met de marinade. Zet even opzij.
  • Snij de ui fijn. Snij de rode paprika in fijne reepjes. Schil de appel en snij in fijne blokjes.
  • Verhit de rest van de olijfolie in een grote pan of wok. Voeg de ui toe en laat 2 minuten stoven. Voeg de gemarineerde kipblokjes, paprika en blokjes appel toe. Roerbak 5 minuten op hoog vuur.
  • Voeg de tomatenblokjes toe. Roer goed om en laat 10 minuten pruttelen.
  • Kook de rijst: breng per persoon 150 milliliter licht gezouten water aan de kook en voeg de rijst toe. Zet een deksel op de pot en draai het vuur laag. Laat 10-13 minuten zachtjes koken tot alle water opgenomen is en de rijst gaar is. Roer de rijst los met een vork.
  • Snij de chilipeper in fijne ringen. Pluk de blaadjes koriander.
  • Roer de room en garam masala door het gerecht. Proef en kruid bij met peper en zout.
  • Serveer de rijst met de kip curry en werk af met korianderblaadjes en chilipeper (gebruik minder als je niet van pittig houdt).

Ingrediënten voor 2 personen

  • 20 g gember
  • 2 kl tandoori kruidenmix
  • 2 kipfilets
  • 1 ui
  • 1 rode paprika
  • 1 appel
  • 1 blik tomaten­blokjes
  • 150 g jasmijnrijst
  • ½ rode chilipeper
  • 10 g koriander
  • 1 brikje lichte room
  • 2 kl garam masala

Uit jouw keuken

  • 3 el arachide­olie
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 937 kcal
  • Koolhydraten 93.13 g
  • Suikers 25.21 g
  • Vetten 38.29 g
  • Verzadigde vetten 11.98 g
  • Eiwitten 46.77 g
  • Vezels 10.2 g

Allergenen Gluten, Soja, Lactose, Pinda. Kan sporen bevatten van andere allergenen.