Indische kikkererwtenburgers met raita en courgettefrietjes

Indische kikkererwtenburgers met raita en courgettefrietjes

Gedaan met smaakloze vegetarische burgers uit een pakje, wij maken onze veggieburgers helemaal zelf! Met kikkererwten als basis, heerlijk geurige Indische garam masala-kruiden om het lekker pittig te maken. We serveren de burgers tussen broodjes met raita, een frisse Indische yoghurtsaus en verrassende courgettefrietjes.

Ingrediënten

Ingredientfoto
courgette
Ingredientfoto
hamburger­broodje
Ingredientfoto
komkommer
Ingredientfoto
munt
Ingredientfoto
magere yoghurt
Ingredientfoto
little gem
Ingredientfoto
kikkererwten
Ingredientfoto
garam masala
Ingredientfoto
paneermeel
Ingredientfoto
ei

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Snij de courgettes in frietjes. Doe in een kom de helft van de olijfolie, peper en zout en meng hierdoor de courgettefrietjes, zodat ze goed bedekt zijn met een laagje olijfolie. Bedek een bakplaat met bakpapier en schik hier de frietjes op, zorg dat ze mooi naast elkaar liggen. Zet 18-20 minuten in de voorverwarmde oven, voeg de laatste 5 minuten de hamburgerbroodjes toe op een extra rooster in de oven.
  • Rasp de komkommer grof, bestrooi met zout en laat uitlekken in een zeef. Snij de munt fijn. Meng de yoghurt met de uitgelekte komkommer, de fijngesneden munt, peper en zout. Dit is de raita. Maak de blaadjes los van de little gem.
  • Giet de kikkererwten af en laat ze uitlekken. Doe ze dan in een kom en stamp fijn met een pureestamper. Voeg dan de garam masala, het paneermeel en het (de) ei(eren) toe. Als het mengsel te droog is, voeg je een scheutje water toe. Meng goed met je handen en vorm er per persoon 1 burger mee.
  • Verhit de rest van de olijfolie in een antikleefpan en bak de kikkererwtenburgers aan beide kanten mooi goudbruin.
  • Snij de hamburgerbroodjes open en leg er de burger op, een blaadje sla en druppel er wat van de raita over. Serveer de burgers met de courgettefrietjes en de rest van de raita.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 courgette
  • 2 hamburger­broodjes
  • ½ komkommer
  • 10 g munt
  • 1 potje magere yoghurt
  • 1 little gem
  • 1 blik kikkererwten
  • 1 kl garam masala
  • 2 el paneermeel
  • 1 ei

Uit jouw keuken

  • 2 el olijfolie
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 717 kcal
  • Koolhydraten 79.74 g
  • Suikers 20.4 g
  • Vetten 27 g
  • Verzadigde vetten 3.93 g
  • Eiwitten 31.93 g
  • Vezels 15.51 g

Allergenen Ei, Gluten, Soja, Sesam, Sulfiet. Kan sporen bevatten van andere allergenen.