Indische kikkererwtenburgers met raita en courgettefrietjes

Indische kikkererwtenburgers met raita en courgettefrietjes

Gedaan met smaakloze vegetarische burgers uit een pakje, wij maken onze veggieburgers helemaal zelf! Met kikkererwten als basis, heerlijk geurige Indische garam masala-kruiden en tandoori kruidenmix om het lekker pittig te maken. We serveren de burgers tussen broodjes met raita, een frisse Indische yoghurtsaus en verrassende courgettefrietjes.

Ingrediënten

Ingredientfoto
courgette
Ingredientfoto
hamburger­broodje
Ingredientfoto
rode ui
Ingredientfoto
komkommer
Ingredientfoto
munt
Ingredientfoto
magere yoghurt
Ingredientfoto
little gem
Ingredientfoto
kikkererwten
Ingredientfoto
tandoori kruidenmix
Ingredientfoto
garam masala
Ingredientfoto
paneermeel
Ingredientfoto
ei

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Snij de courgettes in frietjes. Doe in een kom de helft van de olijfolie, peper en zout en meng hierdoor de courgettefrietjes, zodat ze goed bedekt zijn met een laagje olijfolie. Bedek een bakplaat met bakpapier en schik hier de frietjes op, zorg dat ze mooi naast elkaar liggen. Zet 18-20 minuten in de voorverwarmde oven, voeg de laatste 5 minuten de hamburgerbroodjes toe op een extra rooster in de oven.
  • Snij de rode ui heel fijn. Rasp de komkommer grof en laat uitlekken in een zeef. Snij de munt fijn. Meng de yoghurt met de uitgelekte komkommer, de fijngesneden munt, peper en zout. Dit is de raita. Maak de blaadjes los van de little gem.
  • Doe de kikkererwten in een kom en stamp fijn met een aardappelstamper. Voeg dan de rode ui, de tandoori kruidenmix, de garam masala, het paneermeel en het (de) ei(eren) toe. Als het mengsel te droog is, voeg je een scheutje water toe. Meng goed met je handen en vorm er per persoon 1 hamburger mee.
  • Verhit de rest van de olijfolie in een antikleefpan en bak de kikkererwtenburgers aan beide kanten mooi goudbruin.
  • Snij de hamburgerbroodjes open en leg er de burger op, een blaadje sla en druppel er wat van de raita over. Serveer de burgers met de courgettefrietjes en de rest van de raita.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 2 courgettes
  • 2 hamburger­broodjes
  • 1 rode ui
  • ½ komkommer
  • 10 g munt
  • 1 potje magere yoghurt
  • 1 little gem
  • 1 blik kikkererwten
  • 1 kl tandoori kruidenmix
  • 1 kl garam masala
  • 6 el paneermeel
  • 1 ei

Uit jouw keuken

  • 2 el olijfolie
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 908 kcal
  • Koolhydraten 113.07 g
  • Suikers 33.13 g
  • Vetten 28.16 g
  • Verzadigde vetten 4.44 g
  • Eiwitten 39.56 g
  • Vezels 19.96 g

Allergenen Ei, Gluten, Sesam, Soja, Sulfiet. Kan sporen bevatten van andere allergenen.