Indische kikkererwtenburgers met raita en courgettefrietjes

Indische kikkererwtenburgers met raita en courgettefrietjes

Gedaan met vegetarische burgers uit een pakje, wij maken onze veggieburgers helemaal zelf! Met kikkererwten als basis, heerlijk geurige Indische garam masala-kruiden om het lekker pittig te maken. We serveren de burgers tussen broodjes met raita, een frisse Indische yoghurtsaus en verrassende courgettefrietjes.

Ingrediënten

Ingredientfoto
kikkererwten
Ingredientfoto
courgette
Ingredientfoto
hamburger­broodje
Ingredientfoto
komkommer
Ingredientfoto
munt
Ingredientfoto
magere yoghurt
Ingredientfoto
little gem
Ingredientfoto
rode ui
Ingredientfoto
garam masala
Ingredientfoto
tandoori kruidenmix
Ingredientfoto
bio-ei

Bereidingswijze

  • Giet de kikkererwten af en laat ze uitlekken.
  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Snij de courgette in frietjes. Doe in een kom de helft van de olijfolie, peper en zout en meng hierdoor de courgettefrietjes, zodat ze goed bedekt zijn met een laagje olijfolie. Bedek een bakplaat met bakpapier en schik hier de frietjes op, zorg dat ze mooi naast elkaar liggen. Zet 18-20 minuten in de voorverwarmde oven, voeg de laatste 3 minuten de hamburgerbroodjes toe op een extra rooster in de oven.
  • Rasp de komkommer grof, bestrooi met zout en laat uitlekken in een zeef. Hak de munt fijn. Meng de yoghurt met de uitgelekte komkommer, de fijngehakte munt, peper en zout. Dit is de raita. Maak de blaadjes los van de little gem.
  • Snij de rode ui zeer fijn. Doe de kikkererwten in een kom en stamp fijn met een pureestamper. Voeg dan de rode ui, garam masala, tandoori kruidenmix, bloem en het (de) ei(eren) toe. Meng goed met vochtige handen en vorm er per persoon 1 burger mee.
  • Verhit de rest van de olijfolie in een antikleefpan en bak de kikkererwtenburgers aan beide kanten mooi goudbruin.
  • Beleg de hamburgerbroodjes met een burger, een blaadje sla en druppel er wat van de raita over. Serveer de burgers met de courgettefrietjes en de rest van de raita.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 blik kikkererwten
  • 1 courgette
  • 2 hamburger­broodjes
  • ½ komkommer
  • 10 g munt
  • 1 potje magere yoghurt
  • 1 little gem
  • 1 rode ui
  • 2 kl garam masala
  • 2 kl tandoori kruidenmix
  • 1 bio-ei

Uit jouw keuken

  • 2 el olijfolie
  • 1 el bloem
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 719 kcal
  • Koolhydraten 77.69 g
  • Suikers 23.17 g
  • Vetten 27.17 g
  • Verzadigde vetten 3.79 g
  • Eiwitten 31.7 g
  • Vezels 16.49 g

Allergenen Gluten, Ei, Soja, Sesam, Lactose. Kan sporen bevatten van andere allergenen.