Indische gehaktballetjes 'butter chicken style' met paksoi

Indische gehaktballetjes 'butter chicken style' met paksoi

Je weet het, bij 15gram gaan we al graag eens creatief aan de slag met klassiekers, zeker als we er een 'gehaktballetjes versie' van kunnen maken. We zijn dan ook bijzonder trots op deze verrassende variatie op het Indische gerecht 'butter chicken' met kippengehaktballetjes en paksoi. Dit moet je proeven!

Ingrediënten

Ingredientfoto
lente-uitje
Ingredientfoto
kippengehakt
Ingredientfoto
tandoori kruidenmix
Ingredientfoto
jasmijnrijst
Ingredientfoto
ui
Ingredientfoto
paksoi
Ingredientfoto
tomaten­puree
Ingredientfoto
kers­tomaat
Ingredientfoto
garam masala
Ingredientfoto
magere yoghurt

Bereidingswijze

  • Snij de lente-ui in fijne ringen. Hou het witte en groene gedeelte gescheiden. Doe het kippengehakt in de kom en voeg het wit van de lente-ui, de tandoorikruiden en een snuf peper toe. Meng goed en rol er gehakballetjes van.
  • Kook de rijst: breng per persoon 150 milliliter licht gezouten water aan de kook en voeg de rijst toe. Zet een deksel op de pot en draai het vuur laag. Laat 10-13 minuten zachtjes koken tot alle water opgenomen is en de rijst gaar is. Roer de rijst los met een vork.
  • Snij de ui in halve ringen. Snij de paksoi in stukjes.
  • Verhit de helft van de plantaardige olie in een grote antikleefpan of wok en voeg de gehaktballetjes toe. Bak ze 4-5 minuten rondom. Schep uit de pan en bewaar onder aluminiumfolie.
  • Voeg nu de rest van de plantaardige olie toe aan de pan en stoof de uiringen 3-4 minuten. Voeg de paksoi toe en roerbak 1 minuut op hoog vuur.
  • Voeg de tomatenpuree, de cayennepeper (gebruik minder als niet van pittig houdt) en per persoon 100 milliliter warm water toe. Roer goed om en breng aan de kook. Verlaag het vuur en laat 5 minuten pruttelen. Snij ondertussen de kerstomaten in kwartjes. Roer de garam masala door het gerecht. Voeg de gehaktballetjes terug toe en laat 3 minuten pruttelen. Voeg de boter toe en roer door het gerecht. Kruid met peper en zout.
  • Haal van het vuur en roer er de yoghurt door.
  • Serveer de gehaktballetjes met de rijst en de saus. Werk af met de kerstomaatjes en het groen van de lente-ui.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 2 lente-uitjes
  • 300 g kippengehakt
  • 2 kl tandoori kruidenmix
  • 150 g jasmijnrijst
  • 1 ui
  • 1 paksoi
  • ½ blikje tomaten­puree
  • 125 g kers­tomaten
  • 2 kl garam masala
  • 1 potje magere yoghurt

Uit jouw keuken

  • 2 el plantaardige olie
  • 1 el boter
  • ¼ kl cayenne­peper
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 814 kcal
  • Koolhydraten 76.34 g
  • Suikers 9.99 g
  • Vetten 33.28 g
  • Verzadigde vetten 10.32 g
  • Eiwitten 44.52 g
  • Vezels 8.15 g

Allergenen Gluten, Soja, Lactose. Kan sporen bevatten van andere allergenen.