Indische curry met zoete aardappel en bloemkoolrijst

Indische curry met zoete aardappel en bloemkoolrijst

Een zalige vegetarische curry boordevol Indische smaken! Geroosterde zoete aardappel en paprika in een pittige kokossaus, en daarbij serveren we lekker gezonde bloemkoolrijst, koriander en crunchy cashewnoten om het helemaal af te maken. Lekker exotisch en toch zo gezond, dat zal smaken!

Ingrediënten

Ingredientfoto
zoete aardappel
Ingredientfoto
rode paprika
Ingredientfoto
ui
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
gember
Ingredientfoto
curry­poeder
Ingredientfoto
tomaten­puree
Ingredientfoto
cashewnoot
Ingredientfoto
kokosmelk
Ingredientfoto
garam masala
Ingredientfoto
bloemkoolrijst
Ingredientfoto
koriander

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Was en snij de zoete aardappel in blokjes. Snij de rode paprika in reepjes. Bedek een bakplaat met bakpapier en verdeel er de zoete aardappel en paprika over. Besprenkel met 1/3de van de arachideolie, kruid met peper en zout en hussel door elkaar. Zet 15 minuten in de voorverwarmde oven. Schep halfweg om.
  • Snij de ui fijn en pers de knoflook. Schil en rasp de gember. Verhit 1/3de van de arachideolie in een grote antikleefpan of wok en voeg de ui, knoflook, gember, het currypoeder en de cayennepeper toe (gebruik minder als je niet van pittig houdt). Roerbak 2 minuten en voeg dan de aangegeven hoeveelheid tomatenpuree toe. Roer goed los en voeg per persoon 100 milliliter water toe. Roer goed om en laat 5-6 minuten pruttelen.
  • Verhit een antikleefpan zonder vetstof en voeg de cashewnoten toe. Rooster ze tot ze beginnen te kleuren. Schep uit de pan en hak grof.
  • Voeg de kokosmelk toe aan de saus en roer goed om. Voeg nu de geroosterde zoete aardappel, rode paprika en garam masala toe. Kruid met peper en zout, roer goed om en laat indikken op een laag vuur.
  • Verhit de rest van de arachideolie in een grote pan en voeg de bloemkoolrijst en per persoon 3 eetlepels water toe. Bak al roerend voor 3-4 minuten. Kruid met peper en zout.
  • Pluk de blaadjes koriander.
  • Serveer de Indische curry met de bloemkoolrijst en werk af met blaadjes koriander en cashewnoten.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 2 zoete aardappelen
  • 1 rode paprika
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 20 g gember
  • 1 kl curry­poeder
  • ½ blikje tomaten­puree
  • 30 g cashewnoten
  • 200 ml kokosmelk
  • 2 kl garam masala
  • 300 g bloemkoolrijst
  • 10 g koriander

Uit jouw keuken

  • 3 el arachide­olie
  • ½ kl cayenne­peper
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 691 kcal
  • Koolhydraten 38.27 g
  • Suikers 16.42 g
  • Vetten 52.49 g
  • Verzadigde vetten 23.71 g
  • Eiwitten 12.09 g
  • Vezels 8.38 g

Allergenen Mosterd, Noten, Pinda. Kan sporen bevatten van andere allergenen.