Indische curry met gehaktballetjes, aardappelen en spinazie

Indische curry met gehaktballetjes, aardappelen en spinazie

We hebben een heerlijk en verrassend éénpansgerecht in petto! Een eenvoudige Indische curry met sappige gehaktballetjes, spinazie en nee, deze keer geen rijst maar aardappelen. Een zalig geurig potje! Weinig werk, maximum resultaat!

Ingrediënten

Ingredientfoto
ui
Ingredientfoto
vastkokende aardappel
Ingredientfoto
kippen­bouillonblokje
Ingredientfoto
gemengd gehakt
Ingredientfoto
komijn
Ingredientfoto
venkelzaad
Ingredientfoto
curry­poeder
Ingredientfoto
kokosmelk
Ingredientfoto
spinazie

Bereidingswijze

  • Snij de ui fijn. Schil de aardappelen en snij in gelijke blokjes. Breng per persoon 150 milliliter water aan de kook en los er de kippenbouillon in op.
  • Meng het gemengd gehakt met de helft van de ui en de komijn. Kruid bij met peper en zout en rol er met vochtige handen gehaktballetjes van.
  • Verhit de helft van de olie in een wok of stoofpot. Bak de gehaktballetjes 5 minuten rondom goudbruin.
  • Schep de balletjes uit de wok en bewaar onder aluminiumfolie. Verhit de rest van de olie in de wok en voeg de venkelzaadjes en de rest van de ui toe. Stoof 2 minuten en voeg dan het currypoeder en de aardappelen toe. Schenk er de bouillon en kokosmelk bij en roer goed om. Kruid met peper en zout. Laat 15 minuten pruttelen op een matig vuur.
  • Roer de spinazie door de curry. Wanneer de spinazie geslonken is, voeg je de gehaktballetjes terug toe. Laat nog 3 minuten pruttelen. Proef en kruid met peper en zout en serveer.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 ui
  • 300 g vastkokende aardappelen
  • ½ kippen­bouillonblokje
  • 300 g gemengd gehakt
  • 1 kl komijn
  • 1 kl venkelzaad
  • 2 kl curry­poeder
  • 200 ml kokosmelk
  • 200 g spinazie

Uit jouw keuken

  • 2 el plantaardige olie
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 797 kcal
  • Koolhydraten 40.92 g
  • Suikers 4.67 g
  • Vetten 55.43 g
  • Verzadigde vetten 27.98 g
  • Eiwitten 33.29 g
  • Vezels 8.25 g

Allergenen Selderij, Mosterd. Kan sporen bevatten van andere allergenen.