Indiase viscurry

Indiase viscurry

Dit heerlijke Indiase stoofpotje met vis is zo lekker en diep van smaak, dat het je zal verbazen hoe weinig werk er eigenlijk in kruipt.

Ingrediënten

Ingredientfoto
sjalot
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
gember
Ingredientfoto
jasmijnrijst
Ingredientfoto
curry­poeder
Ingredientfoto
tomaten­blokjes
Ingredientfoto
vismengeling
Ingredientfoto
kokosmelk
Ingredientfoto
koriander

Bereidingswijze

  • Snij de sjalot fijn. Pers de knoflook. Schil en rasp de gember.
  • Kook de rijst: breng per persoon 150 milliliter licht gezouten water aan de kook en voeg de rijst toe. Zet een deksel op de pot en draai het vuur laag. Laat 10-13 minuten zachtjes koken tot alle water opgenomen is en de rijst gaar is. Roer de rijst los met een vork
  • Verhit de plantaardige olie in een grote pan. Voeg de fijngesneden sjalot, knoflook, geraspte gember en het currypoeder toe en laat 5 minuten stoven.
  • Voeg de tomatenblokjes toe en laat nogmaals 5 minuten pruttelen.
  • Voeg nu de blokjes vis, kokosmelk en een snufje cayennepeper toe. Breng de curry aan de kook en laat 10 minuten zachtjes pruttelen tot de vis gaar is.
  • Pluk de blaadjes koriander. Kruid eventueel nog bij met peper en zout. Serveer de viscurry met de koriander en de rijst.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 20 g gember
  • 150 g jasmijnrijst
  • 2 kl curry­poeder
  • 1 blik tomaten­blokjes
  • 300 g vismengeling
  • 200 ml kokosmelk
  • 10 g koriander

Uit jouw keuken

  • 1 el plantaardige olie
  • 1 kl cayenne­peper
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 730 kcal
  • Koolhydraten 73.72 g
  • Suikers 2.6 g
  • Vetten 32.11 g
  • Verzadigde vetten 20.1 g
  • Eiwitten 35.13 g
  • Vezels 5.37 g

Allergenen Gluten, Soja, Mosterd, Vis, Weekdieren, Lactose. Kan sporen bevatten van andere allergenen.