Indiase pompoencurry

Indiase pompoencurry

Vanavond nemen we je mee naar Zuid-India, waar 'molagootal' regelmatig op het menu staat: een milde vegetarische groentencurry die je huis vult met exotische geuren. We maken een versie met pompoen en selder, afgewerkt met crunchy geroosterde pompoenpitten.

Ingrediënten

Ingredientfoto
ui
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
gember
Ingredientfoto
flespompoen
Ingredientfoto
selder
Ingredientfoto
jasmijnrijst
Ingredientfoto
garam masala
Ingredientfoto
komijn
Ingredientfoto
kokosmelk
Ingredientfoto
pompoen­pitten

Bereidingswijze

  • Snij de ui in halve ringen. Pers de knoflook. Schil en rasp de gember. Schil en snij de pompoen in kleine blokjes. Halveer de selder in de lengte en snij in stukjes.
  • Verhit de arachideolie in een grote kookpot en voeg de blokjes pompoen toe. Kruid met peper en zout en laat 5 minuten bakken. Schep af en toe om.
  • Kook de rijst: breng per persoon 150 milliliter licht gezouten water aan de kook en voeg de rijst toe. Zet een deksel op de pot en draai het vuur laag. Laat 10-13 minuten zachtjes koken tot alle water opgenomen is en de rijst gaar is. Roer de rijst los met een vork.
  • Voeg nu de knoflook, gember, garam masala en komijn toe aan de pompoen. Roerbak 1 minuut op hoog vuur, verlaag het vuur en voeg de selder en ui toe, kruid met peper en zout. Roerbak 5 minuten.
  • Voeg de kokosmelk toe en breng aan de kook (maar let op dat het niet hard kookt). Roer goed om en laat 6 minuten pruttelen. Wanneer het te droog wordt, voeg wat extra water toe.
  • Verhit een pan zonder vetstof en rooster de pompoenpitten tot ze beginnen te kleuren. Schud de pan regelmatig op.
  • Serveer de pompoencurry met de rijst en werk af met de pompoenpitten.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 20 g gember
  • ½ flespompoen
  • 1 stengel selder
  • 150 g jasmijnrijst
  • 2 kl garam masala
  • 1 kl komijn
  • 200 ml kokosmelk
  • 20 g pompoenpitten

Uit jouw keuken

  • 1½ el arachide­olie
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 772 kcal
  • Koolhydraten 91.59 g
  • Suikers 13.08 g
  • Vetten 37.29 g
  • Verzadigde vetten 20.99 g
  • Eiwitten 14.71 g
  • Vezels 6.93 g

Allergenen Selderij, Pinda. Kan sporen bevatten van andere allergenen.