Indiase pompoencurry
Vanavond nemen we je mee naar Zuid-India, waar 'molagootal' regelmatig op het menu staat: een milde vegetarische groentecurry die je huis vult met exotische geuren. We maken een versie met pompoen en selder, afgewerkt met crunchy geroosterde pompoenpitten.
Ingrediënten
ui
knoflook
gember
flespompoen
selder
jasmijnrijst
garam masala
komijn
kokosmelk
pompoenpitten
Bereidingswijze
- Snij de ui in halve ringen. Pers de knoflook. Schil en rasp de gember. Schil en snij de pompoen in kleine blokjes. Halveer de selder in de lengte en snij in stukjes.
- Verhit de arachideolie in een grote kookpot en voeg de blokjes pompoen toe. Kruid met peper en zout en laat 5 minuten bakken. Schep af en toe om.
- Kook de rijst: breng per persoon 150 milliliter licht gezouten water aan de kook en voeg de rijst toe. Zet een deksel op de pot en draai het vuur laag. Laat 10-13 minuten zachtjes koken tot alle water opgenomen is en de rijst gaar is. Roer de rijst los met een vork.
- Voeg nu de knoflook, gember en garam masala en komijn toe aan de pompoen. Roerbak 1 minuut op hoog vuur, verlaag het vuur en voeg de selder en ui toe, kruid met peper en zout. Roerbak 5 minuten.
- Voeg de kokosmelk toe en breng aan de kook (maar let op dat het niet hard kookt). Roer goed om en laat 6 minuten pruttelen. Wanneer het te droog wordt, voeg wat extra water toe.
- Verhit een pan zonder vetstof en rooster de pompoenpitten tot ze beginnen te kleuren. Schud de pan regelmatig op.
- Serveer de pompoencurry met de rijst en werk af met de pompoenpitten.
Ingrediënten voor 2 personen
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 20 g gember
- ½ flespompoen
- 1 stengel selder
- 150 g jasmijnrijst
- 2 kl garam masala
- 1 kl komijn
- 200 ml kokosmelk
- 20 g pompoenpitten
Uit jouw keuken
- 1½ el arachideolie
- peper en zout
Voedingswaarden per portie
- Calorieën 765 kcal
- Koolhydraten 90.34 g
- Suikers 11.83 g
- Vetten 37.25 g
- Verzadigde vetten 20.97 g
- Eiwitten 14.46 g
- Vezels 6.43 g
Allergenen Selderij, Gluten, Soja, Pinda. Kan sporen bevatten van andere allergenen.