Indiase linzensoep met pitabroodjes

Indiase linzensoep met pitabroodjes

Zin in een gezonde en lekker vullende maaltijdsoep? Wij hebben een heerlijke suggestie voor jou: Indiase linzensoep, kruidig en bomvol groenten en voedingsstoffen. En met krokante pitabroodjes om te soppen. Dat zal smaken!

Ingrediënten

Ingredientfoto
ui
Ingredientfoto
rode paprika
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
curry­poeder
Ingredientfoto
tomaten­passata
Ingredientfoto
groente­bouillonblokje
Ingredientfoto
rode linzen
Ingredientfoto
koriander
Ingredientfoto
pita­broodje
Ingredientfoto
garam masala
Ingredientfoto
kokosmelk

Bereidingswijze

  • Snij de ui en rode paprika in blokjes. Pers de knoflook.
  • Verhit de olijfolie in een kookpot en voeg de ui en paprika toe. Stoof enkele minuten en voeg dan de knoflook en het currypoeder toe. Laat nog 1 minuut stoven.
  • Voeg de tomatenpassata, per persoon 200 milliliter warm water, de groentebouillon en rode linzen toe. Kruid met peper en zout. Roer goed om en breng aan de kook. Laat 20 minuten pruttelen.
  • Pluk de blaadjes koriander. Rooster de pitabroodjes in een broodrooster of warm ze op in een antikleefpan zonder vetstof. Bewaar onder aluminiumfolie.
  • Voeg de garam masala en kokosmelk toe en mix de soep. Kruid bij met peper en zout. Werk de soep af met korianderblaadjes. Serveer met de pitabroodjes.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 ui
  • 1 rode paprika
  • 1 teentje knoflook
  • 2 kl curry­poeder
  • 500 ml tomaten­passata
  • 1 groente­bouillonblokje
  • 75 g rode linzen
  • 10 g koriander
  • 4 pita­broodjes
  • 2 kl garam masala
  • 125 ml kokosmelk

Uit jouw keuken

  • 1 el olijfolie
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 759 kcal
  • Koolhydraten 99.8 g
  • Suikers 16.47 g
  • Vetten 26.18 g
  • Verzadigde vetten 13.63 g
  • Eiwitten 24.11 g
  • Vezels 13.72 g

Allergenen Mosterd, Selderij, Pinda, Gluten. Kan sporen bevatten van andere allergenen.