Indiase gehaktballetjes met limoen-amandelrijst

Indiase gehaktballetjes met limoen-amandelrijst

East meets west met dit originele gerecht met pittig gekruide gehaktballetjes in een heerlijk kokossausje met veel groenten erbij. De frisse limoen-amandelrijst zorgt voor het perfecte tegengewicht in dit originele gerechtje.

Ingrediënten

Ingredientfoto
ui
Ingredientfoto
kers­tomaat
Ingredientfoto
kippen­bouillonblokje
Ingredientfoto
kippengehakt
Ingredientfoto
tandoori kruidenmix
Ingredientfoto
jasmijnrijst
Ingredientfoto
amandel­schilfer
Ingredientfoto
kokosmelk
Ingredientfoto
garam masala
Ingredientfoto
koriander
Ingredientfoto
limoen
Ingredientfoto
sugarsnaps

Bereidingswijze

  • Snij de ui in halve ringen. Halveer de kerstomaatjes. Breng per persoon 150 milliliter water aan de kook en los er de kippenbouillon in op. Meng het gehakt met de tandoori kruidenmix. Rol er met vochtige handen balletjes van.
  • Kook de rijst: breng per persoon 150 milliliter licht gezouten water aan de kook en voeg de rijst toe. Zet een deksel op de pot en draai het vuur laag. Laat 10-13 minuten zachtjes koken tot alle water opgenomen is en de rijst gaar is. Roer de rijst los met een vork.
  • Verhit een antikleefpan zonder vetstof. Rooster de amandelschilfers tot ze beginnen te kleuren. Schep uit de pan en hou opzij. Verhit de helft van de olie en voeg de gehaktballetjes toe. Bak de gehaktballetjes rondom gedurende 5 minuten.
  • Verhit de rest van de olie in een kookpot. Stoof de ui aan gedurende 3 minuten en schenk er dan de kokosmelk en de kippenbouillon bij. Voeg de garam masala toe. Breng aan de kook en voeg de gehaktballen toe. Verlaag het vuur en laat 8 minuten pruttelen.
  • Pluk ondertussen de blaadjes koriander en was en rasp de schil van de limoen. Voeg de sugarsnaps toe aan de pot en laat 3 minuten mee garen. Voeg nu de kerstomaatjes toe en laat 1 minuut mee opwarmen. Breng op smaak met peper en zout.
  • Meng de limoenzeste door de rijst en bestrooi met de geroosterde amandelschilfers. Serveer de curry met de gehaktballetjes en de rijst. Werk af met korianderblaadjes.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 ui
  • 125 g kers­tomaten
  • 1 kippen­bouillonblokje
  • 300 g kippengehakt
  • 2 kl tandoori kruidenmix
  • 150 g jasmijnrijst
  • 2 el amandel­schilfers
  • 200 ml kokosmelk
  • 2 kl garam masala
  • 10 g koriander
  • ½ limoen
  • 100 g sugarsnaps

Uit jouw keuken

  • 2 el arachide­olie
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 981 kcal
  • Koolhydraten 76.57 g
  • Suikers 6.98 g
  • Vetten 53.03 g
  • Verzadigde vetten 24.29 g
  • Eiwitten 42.9 g
  • Vezels 6.59 g

Allergenen Selderij, Gluten, Soja, Noten, Pinda. Kan sporen bevatten van andere allergenen.