Indiase curry met kippengehaktballetjes en rijst

Indiase curry met kippengehaktballetjes en rijst

East meets west met deze originele Indiase curry met kippengehaktballetjes, courgette en rijst. Klaar in een half uur, afwerken met een takje koriander en genieten maar!

Ingrediënten

Ingredientfoto
kippengehakt
Ingredientfoto
paneermeel
Ingredientfoto
garam masala
Ingredientfoto
ui
Ingredientfoto
courgette
Ingredientfoto
curry­poeder
Ingredientfoto
jasmijnrijst
Ingredientfoto
tomaten­puree
Ingredientfoto
kokosmelk
Ingredientfoto
koriander

Bereidingswijze

  • Doe het kippengehakt in een kom en voeg het paneermeel en peper en zout toe. Voeg ook de helft van garam masala toe. Meng en vorm met vochtige handen gehaktballetjes, ongeveer 5 balletjes per persoon.
  • Verhit de helft van de arachideolie in een stoofpot of grote pan en voeg de gehaktballetjes toe. Bak ze rondom aan gedurende 5-7 minuten. Schep de gehaktballetjes uit de pan en hou ze apart. Bedek met aluminiumfolie.
  • Snij ondertussen de ui fijn. Snij de courgette in blokjes.
  • Verhit de rest van de arachideolie in de pot of pan waarin je de gehaktballetjes gebakken hebt en voeg de ui, courgette en het currypoeder toe. Laat 5 minuten stoven, roer regelmatig om.
  • Kook de rijst: breng per persoon 150 milliliter licht gezouten water aan de kook en voeg de rijst toe. Zet een deksel op de pot en draai het vuur laag. Laat 10-15 minuten zachtjes koken tot alle water opgenomen is en de rijst gaar is. Roer de rijst los met een vork.
  • Voeg de aangegeven hoeveelheid tomatenpuree toe aan de groenten en laat kort meebakken. Voeg dan de kokosmelk en per persoon 2 eetlepels water toe. Meng goed door elkaar en laat 5 minuten zachtjes pruttelen.
  • Voeg de rest van de garam masala toe en meng. Voeg naar smaak cayennepeper en zout toe. Voeg nu opnieuw de gehaktballetjes toe en laat nog 5 minuten pruttelen op een zacht vuur.
  • Pluk de blaadjes koriander.
  • Serveer de curry met de rijst. Werk af met blaadjes koriander.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 300 g kippengehakt
  • 2 el paneermeel
  • 2 kl garam masala
  • 1 ui
  • 1½ courgette
  • 1 kl curry­poeder
  • 150 g jasmijnrijst
  • ½ blikje tomaten­puree
  • 250 ml kokosmelk
  • 10 g koriander

Uit jouw keuken

  • 2 el arachide­olie
  • ½ kl cayenne­peper
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 1034 kcal
  • Koolhydraten 90.36 g
  • Suikers 18.03 g
  • Vetten 52.96 g
  • Verzadigde vetten 28.71 g
  • Eiwitten 45.8 g
  • Vezels 7.45 g

Allergenen Gluten, Mosterd, Soja, Pinda. Kan sporen bevatten van andere allergenen.