Indiase boterkip met spinazie

Indiase boterkip met spinazie

Boterkip is zoals de naam doet vermoeden een heerlijk gerecht uit de Indiase keuken met boterzachte kip in een zalige kruidige tomatensaus, op smaak gebracht met de geurige Indiase kruidenmengeling garam masala. Heerlijk met rijst en gestoofde spinazie erbij. Een eenvoudig maar toch overheerlijk en ook licht gerecht dat in een mum van tijd op tafel staat.

Ingrediënten

Ingredientfoto
ui
Ingredientfoto
koriander
Ingredientfoto
spinazie
Ingredientfoto
kipfilet
Ingredientfoto
tandoori kruidenmix
Ingredientfoto
jasmijnrijst
Ingredientfoto
tomaten­puree
Ingredientfoto
garam masala
Ingredientfoto
magere yoghurt
Ingredientfoto
amandel­schilfer

Bereidingswijze

  • Snij de ui fijn. Pluk de blaadjes koriander. Hak de stengels van de koriander fijn. Was de spinazie. Snij de kipfilets in blokjes en rol ze door de tandoori kruidenmix.
  • Kook de rijst: breng per persoon 150 milliliter licht gezouten water aan de kook en voeg de rijst toe. Zet een deksel op de pot en draai het vuur laag. Laat 10-13 minuten zachtjes koken tot alle water opgenomen is en de rijst gaar is. Roer de rijst los met een vork.
  • Verhit de plantaardige olie in een grote antikleefpan of wok en roerbak de ui en de steeltjes van de koriander gedurende 3-4 minuten. Voeg de kippenblokjes toe en roerbak nog 5 minuten tot de kip mooi goudbruin aan de buitenkant is.
  • Voeg dan de tomatenpuree en per persoon 100 milliliter warm water toe. Roer goed om en breng aan de kook. Verlaag het vuur en laat 5 minuten pruttelen, roer er dan de garam masala door. Voeg de spinazie toe en laat slinken. Voeg de boter toe en roer door het gerecht. Kruid met peper en zout.
  • Haal van het vuur en roer er de yoghurt door.
  • Serveer de boterkip met de rijst, de amandelschilfers en de blaadjes koriander.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 ui
  • 10 g koriander
  • 100 g spinazie
  • 2 kipfilets
  • 1 el tandoori kruidenmix
  • 150 g jasmijnrijst
  • 1 el tomaten­puree
  • 2 kl garam masala
  • 1 potje magere yoghurt
  • 1 el amandel­schilfer

Uit jouw keuken

  • 1 el plantaardige olie
  • 1 el boter
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 680 kcal
  • Koolhydraten 69.93 g
  • Suikers 7.45 g
  • Vetten 20.63 g
  • Verzadigde vetten 6.86 g
  • Eiwitten 45.74 g
  • Vezels 4.63 g

Allergenen Selderij, Soja, Noten. Kan sporen bevatten van andere allergenen.