Indiase bloemkoolcurry (aloo gobi)

Indiase bloemkoolcurry (aloo gobi)

Aloo gobi is een vegetarische curry met aardappel (aloo) en bloemkool (gobi) uit India. De ingrediënten zijn eenvoudig en gezond, en toch is dit een echt smaakbommetje, dat bovendien ook nog eens heel licht is. Laat het smaken!

Ingrediënten

Ingredientfoto
rode chilipeper
Ingredientfoto
vastkokende aardappel
Ingredientfoto
erwten
Ingredientfoto
bloemkool
Ingredientfoto
amandel­schilfer
Ingredientfoto
curry­poeder
Ingredientfoto
kurkuma
Ingredientfoto
koriander

Bereidingswijze

  • Snij de rode chilipeper in fijne ringetjes. Schil de aardappelen en snij in gelijke stukjes. Giet de erwtjes af en laat uitlekken.
  • Breng een pot gezouten water aan de kook en voeg de bloemkoolroosjes toe. Breng terug aan de kook en schep na 1 minuut uit het water. Hou het water bij.
  • Zet een grote pan op het vuur en rooster de amandelschilfers zonder vetstof, totdat ze beginnen te kleuren. Schep uit de pan. Verhit nu de plantaardige olie in de pan. Voeg het currypoeder en de kurkuma toe. Voeg dan de aardappelblokjes toe en zet onder met het kookvocht van de bloemkool. Voeg een snufje zout toe en dek af met een deksel. Laat een 10-tal minuten koken tot de aardappelen bijna beetgaar zijn. Pluk ondertussen de korianderblaadjes.
  • Voeg dan de chilipeper (voeg minder toe als je niet van pikant houdt), de erwtjes en de bloemkool toe. Laat ongeveer 10 minuten verderkoken tot alles gaar is. Kruid met peper en zout. Werk af met korianderblaadjes en amandelschilfers.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 rode chilipeper
  • 400 g vastkokende aardappelen
  • ½ blikje erwten
  • 450 g bloemkool
  • 30 g amandel­schilfers
  • 2 kl curry­poeder
  • 2 kl kurkuma
  • 10 g koriander

Uit jouw keuken

  • 1 el plantaardige olie
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 420 kcal
  • Koolhydraten 49.19 g
  • Suikers 6.26 g
  • Vetten 16.6 g
  • Verzadigde vetten 1.92 g
  • Eiwitten 12.74 g
  • Vezels 13.92 g

Allergenen Noten. Kan sporen bevatten van andere allergenen.