Indiaas kikkererwtenstoofpotje met gepocheerd ei

Indiaas kikkererwtenstoofpotje met gepocheerd ei

From India with love, dit zalige vegetarische kikkererwtenstoofpotje met lekker veel groenten, een beetje pit en frisse yoghurt die erdoor geroerd wordt. En daarbovenop een gepocheerd eitje. Genieten maar!

Ingrediënten

Ingredientfoto
ui
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
gele paprika
Ingredientfoto
rode chilipeper
Ingredientfoto
tomaten­blokjes
Ingredientfoto
groente­bouillonblokje
Ingredientfoto
tomaat
Ingredientfoto
kikkererwten
Ingredientfoto
koriander
Ingredientfoto
bio-ei
Ingredientfoto
garam masala
Ingredientfoto
Griekse yoghurt

Bereidingswijze

  • Snij de ui in halve ringen. Pers de knoflook. Snij de gele paprika in fijne reepjes. Snij de rode chilipeper overlangs in twee en verwijder de zaadjes met een koffielepel. Snij in fijne blokjes.
  • Verhit de arachideolie in een stoofpot. Voeg de ui, knoflook, de rode chilipeper (gebruik minder als je niet van pittig houdt) en gele paprika toe. Laat 4 minuten stoven.
  • Voeg de tomatenblokjes in blik en per persoon 50 milliliter water toe. Verkruimel er de aangegeven hoeveelheid groentebouillon bij. Kruid met peper en zout. Laat 10 minuten pruttelen.
  • Snij de tomaten in blokjes. Giet het vocht van de kikkererwten af. Pluk de blaadjes koriander.
  • Breek de eieren in aparte kommetjes. Breng gezouten water aan de kook en schenk er de azijn bij. Pocheer de eieren één voor één 2-3 minuten. Schep ze met een schuimspaan uit het water en laat even opdrogen op keukenpapier. Kruid met peper en zout.
  • Roer de kikkererwten, de verse tomatenblokjes en de garam masala door het stoofpotje. Laat nog 2 minuten doorwarmen. Haal van het vuur en roer er de aangegeven hoeveelheid Griekse yoghurt door.
  • Schep de kikkererwtenstoofpot in diepe borden en serveer er het gepocheerde ei en de blaadjes koriander bovenop.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 gele paprika
  • ½ rode chilipeper
  • 1 blik tomaten­blokjes
  • ½ groente­bouillonblokje
  • 2 tomaten
  • 1 blik kikkererwten
  • 10 g koriander
  • 2 bio-eieren
  • 2 kl garam masala
  • ½ potje Griekse yoghurt

Uit jouw keuken

  • 1½ el arachide­olie
  • 1 el azijn
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 563 kcal
  • Koolhydraten 49.56 g
  • Suikers 13.83 g
  • Vetten 24.02 g
  • Verzadigde vetten 4.27 g
  • Eiwitten 28.65 g
  • Vezels 18.92 g

Allergenen Selderij, Ei, Lactose, Pinda. Kan sporen bevatten van andere allergenen.