Hutsepot met skrei

Hutsepot met skrei

Hutsepot is een typisch gerecht uit de oerdegelijke Vlaamse keuken! Een stevige lekkere stoofpot én éénpansgerecht waarbij wintergroenten, vlees of vis en aardappelen samen in één kookpot garen. Stevige boerenkost met toch wat verfijning dankzij de skreifilets die mee in het stoofpotje gaan. Smakelijk!

Ingrediënten

Ingredientfoto
ui
Ingredientfoto
bloemige aardappel
Ingredientfoto
raap
Ingredientfoto
wortel
Ingredientfoto
selder
Ingredientfoto
tijm
Ingredientfoto
groente­bouillonblokje
Ingredientfoto
skreifilet
Ingredientfoto
krul­peterselie

Bereidingswijze

  • Snij de ui fijn. Schil de aardappelen, de rapen en de wortelen. Snij ze in blokjes. Snij de selder in boogjes. Rits de blaadjes van de takjes tijm. Breng per persoon 200 milliliter water aan de kook en los er de groentebouillon in op.
  • Verhit de boter in een stoofpot en stoof de ui 2 minuten. Voeg de aardappelen, rapen, wortelen en selder toe. Stoof opnieuw 2 minuten. Schenk de bouillon erbij en voeg de tijm toe. Kruid met peper en zout. Roer goed om en zet een deksel op de pot. Laat 8 minuten pruttelen.
  • Kruid de skreifilets met peper en zout. Schud de stoofpot voorzichtig op en leg er dan de skreifilets bij. Zet het deksel opnieuw op de pot en laat nog 8 minuten verdergaren. Snij de peterselie ondertussen fijn.
  • Verdeel de hutsepot over diepe borden, werk af met de fijngesneden peterselie en serveer.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 ui
  • 500 g bloemige aardappelen
  • 2 rapen
  • 2 wortelen
  • 2 stengels selder
  • 2 takjes tijm
  • ½ groente­bouillonblokje
  • 2 skreifilets
  • 10 g krul­peterselie

Uit jouw keuken

  • 1 el boter
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 509 kcal
  • Koolhydraten 68.14 g
  • Suikers 17.01 g
  • Vetten 9.62 g
  • Verzadigde vetten 5.11 g
  • Eiwitten 32.96 g
  • Vezels 18.67 g

Allergenen Selderij, Vis. Kan sporen bevatten van andere allergenen.