Hutsepot met groenteworst en graanmosterd

Hutsepot, echte lekkere kost uit grootmoeders keuken! We maken er echter een vegetarische versie van, met heerlijke groenteworsten. Een geweldige portie groenten in een overheerlijke maaltijd. Geniet ervan, met een lekkere schep Tierenteyn graanmosterd erbij!
Ingrediënten

ui

bloemige aardappel

raap

wortel

selder

tijm

groentebouillonblokje

groenteworst

krulpeterselie

graanmosterd
Bereidingswijze
- Snij de ui fijn. Schil de aardappelen, de rapen en de wortelen. Snij ze in blokjes. Snij de selder in boogjes. Rits de blaadjes van de takjes tijm. Breng per persoon 200 milliliter water aan de kook en los er de groentebouillon in op.
- Verhit de helft van de boter in een stoofpot en stoof de ui 2 minuten. Voeg de aardappelen, rapen, wortelen en selder toe. Stoof opnieuw 2 minuten. Schenk de bouillon erbij en voeg de tijm toe. Kruid met peper en zout. Roer goed om en zet een deksel op de pot. Laat 16 minuten pruttelen, controleer of er genoeg vocht in de pot is en voeg eventueel nog wat extra toe.
- Smelt de rest van de boter in een antikleefpan en bak de groenteworsten goudbruin gedurende 2-3 minuten per kant.
- Hak de peterselie fijn. Snij de groenteworsten in stukken.
- Controleer of de groenten in de hutsepot gaar zijn. Kruid bij met peper en zout en schud goed op.
- Serveer de hutsepot met de groenteworsten, de fijngehakte peterselie en een schep graanmosterd.
Ingrediënten voor 2 personen
- 1 ui
- 500 g bloemige aardappelen
- 3 rapen
- 2 wortelen
- 2 stengels selder
- 2 takjes tijm
- ½ groentebouillonblokje
- 2 groenteworsten
- 10 g krulpeterselie
- 2 el graanmosterd
Uit jouw keuken
- 2 el boter
- peper en zout
Voedingswaarden per portie
- Calorieën 718 kcal
- Koolhydraten 115.57 g
- Suikers 19.88 g
- Vetten 16.84 g
- Verzadigde vetten 9.96 g
- Eiwitten 17.66 g
- Vezels 21.16 g
Allergenen Lactose, Vis, Selderij, Soja, Mosterd, Sulfiet. Kan sporen bevatten van andere allergenen.